До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Носи ли лош късмет смятаният за фатален петък 13-ти

Носи ли лош късмет смятаният за фатален петък 13-ти
Мисълта, че в петък е тринадесети, изпълва със страх доста хора. Със свито сърце те очакват каква беда ще ги сполети през този ден, тъй като са чували, че тази комбинация петък 13-ти се счита за фатална и носи само и единсвено неприятности.

Освободи страха, за да промениш своята реалност

Поддали се на това суеверие, мнозина отлагат сделки, пътувания или дори елементарни задачи от ежедневието си, тъй като е възможно през този ден да имат лош късмет. Този страх така ги завладява, че голяма част от тях изпитват от умерена тревога до тотална паника. Психолозите са установили, че тези от хората, които вярват в суеверия и че нещо им носи лош късмет, по принцип се чувстват по-скоро нещастни.

Петък 13-ти или както някои го наричат Черен петък, всява паника в доста хора, за други пък е пълна глупост. Много от суеверните хора, смятащи днешната дата за фатална, се страхуват също и ако черна котка им пресече пътя. Вярвайки че им носи лош късмет, те изпълняват интересни ритуали, за които всички сме чували, като минаване по заобиколен маршрут, завъртане 3 пъти и заплюване през лявото рамо. Обзети от безпокойство и вярването, че не ги чака нищо добро, през ума им дори за миг не минава мисълта, че животното просто отива някъде...

Суеверните в никакъв случай не биха се съгласили да им направят планова операция на тази дата, не биха се настанили в хотелска стая номер 13 или на тринадесетия етаж. По тази причина в някои по-високи хотели този етаж не съществува, а номерацията на стаите пропускат фаталното число. На летищата също се пропуска писта №13, а във Формула 1 няма болид с този номер.

Но дали петък 13-ти щеше да е толкова изпълнен с фатализъм, ако по някаква причина сте толкова заети, че пропуснете да погледнете към календара коя дата е. Нямайки представа, че е петък 13-ти и заемайки се с всичките си ежедневни задачи, е твърде вероятно да установите в края на деня, че всъщност всичко е преминало успешно, та даже сте имали и невероятен късмет в този фатален ден.

Пиенето на алкохол за намаляване на безпокойството може да е опасно

Най-вероятно всичко зависи от вътрешната нагласа и от психиката на човек – дали да имаме добър или лош късмет в много случаи изборът е наш и зависи от гледната ни точка.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД