До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Със силна имунна система в битка срещу бактерии и вируси

Със силна имунна система в битка срещу бактерии и вируси
Микроорганизмите са част от нашето ежедневие и могат да бъдат открити във въздуха, водата, земята и в/върху телата ни. Много микроби живеят в и върху тялото ни и не причиняват никаква вреда, като някои от тях дори са полезни за здравето ни (напр. за храносмилането).

Какво е имунитетът и как да се грижим за него?

Но понякога се случва тези микроби да навлязат в нашия организъм и това да доведе до спад в имунитета - тогава се появяват клинични проблеми. Това най-често се случва в най-неподходящия момент, когато си казваме, че „сега наистина не е подходящото време да се разболеем!“.

Заболяванията на дихателните пътища са едни от най-често срещаните в детска възраст. Всяка година те зачестяват през есенно-зимния сезон.

Инфекциите на респираторния тракт най-общо могат да се категоризират според следните критерии: място на инфекцията, причинителя, продължителност на заболяването и усложнения.

Къде се развиват инфекциите?

Децата най-често се разболяват от инфекции на горните дихателни пътища (настинка, възпаления на синусите, ушите, гърлото и хранопровода). Тези инфекции по правило не са тежки, но ако се повтарят често и са продължителни, могат да повлияят върху качеството на живота на детето. Възпаления на долните дихателни пътища (трахея, бронхи и бели дробове), които обхващат само 5 процента от всички инфекции.

По отношение на продължителността дихателните инфекции биват остри инфекции, повтарящи се (чести) остри инфекции, хронични инфекции, продължаващи повече от три месеца.

Честота на инфекциите на респираторния тракт при децата: малки деца (1–5 години) - до 10 инфекции годишно; малки деца в детска градина - до 15 инфекции годишно; по-големи деца (6–12 години) от 5 до 8 инфекции годишно.

Причинителите на над 90 % от всички дихателни инфекции са вируси. Едва 5 до 10 % от всички дихателни възпалителни процеси имат първоизточник от бактериален характер, при които антибиотично лечение е наложително.

Освен това на първо място трябва да се запитаме, какво е провокирало появата на инфекцията и защо не можем да се преборим с тази бактерия или вирус, който ни е нападнал?

Основната защитна система на човешкия организъм е силната имунна система. Имунната система е основната система, която обуславя състоянието на нашето здраве и предпазва организма от нахлуване на микроби, като атакува тези, които успяват да проникнат в нашето тяло. За да поддържаме силна имунната система, първо трябва да се погрижим за здравословния начин на живот: добра физическа форма, подходяща диета и достатъчно почивка.

За добър имунитет на децата на първо място е необходимо да се осигури балансиран хранителен режим, пълноценен сън, редовни и умерени физически упражнения, хигиенни навици и здравословна околна среда. Дори при максимално спазени препоръки за  отглеждането на децата невинаги имунитетът е на задоволително ниво. Ето защо през последните години фармацевтичната индустрия предлага все повече разнообразни комбинации от растителни екстракти, което предполага допълнителни проучвания и клинични наблюдения на този актуален дял в съвременната фармакотерапия.

При спад на имунната система е добре да се подпомогне с природни препарати, които влияят върху укрепването на имунитета. Препоръчително е тези продукти да се приемат както превантивно, така и когато инфекцията вече е настъпила, за да дадем възможност на организма да се възстанови по-бързо.

Дефендил P4H® Акут сироп НОВО!!! За подкрепа на имунната система при повишени нужди на детския организъм.

Дефендил P4H® Акут сироп съдържа уникална комбинация от 7 активни съставки с доказан положителен ефект върху имунната и дихателната система.

• Приема се веднъж дневно, само 5 до 10 дни,
• Подходящ е за деца на възраст над 3 години,
• Има приятен вкус на касис,
• Лесно се дозира според теглото на детето, включен е дозатор,
• След първото отваряне на бутилката, може да се използва 1 месец.

Животът във ферма засилва имунитета

Дефендил P4H® Акут сироп е нова хранителна добавка, която е резултат от дългогодишни изследвания и тестове. Отличава се с подбрани съставки с доказан положителен ефект върху имунната система и здравето на дихателните пътища. Функции на отделните съставки в сиропа:

- Imunoglukan P4H® - укрепва имунната система
- Черен бъз - укрепва имунната система, антиоксидант, муколитично/ експекторантно действие
- Южноафрикански здравец (Pelargonium) - укрепва имунната система, муколитично/ експекторантно действие
- Витамин С - укрепва имунната система, антиоксидант, спомага намаляването на умората и изтощението
- Кръглолистна росянка - укрепва имунната система, муколитично/ експекторантно действие
- Касис - укрепва имунната система, антиоксидант
- Цинк - укрепва имунната система, антиоксидант
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД