До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Слънцезащитен фактор
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Смяна на памперси

(118)
Сортирай по:
Съвети за смяна на памперси

Изберете подходящо място. Винаги е добре да си имате оформено специално „кътче“ за смяна на памперси. Защо? Ако сменяте и подмятате памперси навсякъде из къщата, ще ръсите и микроби навсякъде. Най-добре да обособите място за смяна на памперси в банята, близо до мивката. И в никакъв случай не го правете в зоната, където приготвяте храна или се храните.

Бъдете подготвени. Не започвайте смяна на памперс преди да имате всичко необходимо под ръка. Ако по средата на процеса ви са наложи да отскочите до някой шкаф, за да грабнете кърпички или лосион, много вероятно да разпръснете микроби из къщата.

Забърсвайте внимателно. При момичетата е много важно да забърсвате отпред назад, за да намалите риска от инфекция. Макар и това да не е проблем за момчетата, винаги слагайте плат върху пениса, за да не бъдете напръскани с урина по време на смяната на памперса.

Навивайте памперса внимателно. Не винаги е лесно, особено когато детето пищи и ви рита по лицето, но ако навиете памперса и го залепите внимателно, ще имате ролка, която е по-малко вероятно да съдържа микроби от външната страна.

Купете си кошче за памперси. Поради специфичния им дизайн те намаляват разпространението на микроби в дома и са трудно достъпни за деца.

Използвайте средства за отвличане на вниманието. Дръжте няколко играчки върху масата за смяна, които да отклоняват вниманието на вашето бебе. Дори и няколко секунди понякога са ценни. Не забравяйте да дезинфектирате играчките след смяна на памперса.

Проверявайте по два пъти. По време на смяна на памперси ръцете и крачетата на бебето често се цапат с ако. Така че преди да го облечете, проверете дали всичко е чисто.

Мийте ръцете на бебето. Независимо дали сте видели детето ви да пипа нещо по време на смяната или не, винаги е добре да измиете ръцете му след като сте приключили.

Мийте и своите ръце. Ако не сте близо до течаща вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа.

Между смяната на памперси трябва да дезинфекцирате мястото за смяна, както и кошчето за памперси.

Какво да правите, ако сте навън?

Носете си голяма подложка. Никога не знаете къде ще си наложи да сменяте памперси и колко гнусна може да бъде повърхността. Носете си подложка, върху която бебето може да се побере напълно без да се налага да се докосва до околната среда. 

Ако използвате обществена маса за смяна на памперси, винаги я избърсвайте преди това с дезинфекциращи кърпички.

Най-добре е да изхвърлите памперса веднага, но ако няма кошче наоколо, може да го поставите в найлонова торбичка, която да затворите добре и да го носите със себе си, докато не намерите къде да го изхвърлите.

Мийте ръцете си. Където и да сте, колкото и да сте изморени, не забравяйте миенето на ръцете или почистването им с дезинфектант.

Не забравяйте да миете и чантата за памперси от време на време.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД