До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Слънцезащитен фактор
Подходящ за
Цени:
0 2000

Баня и къпане

(174)
Сортирай по:
Тоалетът на бебето се прави с гъба, докато пъпната връв падне и пъпът оздравее напълно (1-4 седмици).

Банята се прави два или три пъти седмично през първата година. По-честото къпане може да доведе до изсушаване на нежната кожа на бебето.

Преди баня и къпане

на бебето си подгответе следните неща: мека и чиста кърпа за миене, мек неароматизиран сапун или шампоан, мека четка за стимулиране скалпа на бебето, хавлии или одеяла, чист памперс, чисти дрехи.

Къпане на бебето с гъба.

За целта изберете безопасна и гладка повърхност в затоплена стая. Напълнете мивката или купа с топла (не гореща) вода. Съблечете бебето и го обвийте в хавлия.

Почистете очите му с кърпа за миене, напоена само с вода.
Почистете носа и очите на бебето с влажната кърпа. След това навлажнете отново и нанесете малко сапун, за да почистите нежно лицето на бебето, след което го подсушете.

Следващата стъпка е да направите малко пяна с помощта на бебешки шампоан и да измиете главата на бебето. Накрая използвайте навлажнена кърпа и сапун, за да почистите останалата част от тялото, обръщайки специално внимание на гънките под мишниците, зад ушите, около врата и гениталната област. Когато приключите, подсушете добре, сложете памперс и облечете вашето бебе.

Къпане на бебето във вана.

Първите вани на бебето са кратки. Ако бебето се разстрои, върнете се към къпане с гъба за седмица-две, след което опитайте отново с ваната.
Към изброените по-горе добавете вана за пеленачета. Това е вана за бебета, която може да се побира във вашата вана.

Съблечете бебето и веднага го поставете в напълнената с топла вода вана, в затоплено помещение. Водата трябва да бъде не повече от 6-7 см и да не тече във ваната, когато слагате бебето. Използвайте една ръка, за да поддържате главата, докато с другата поставяте бебето във ваната първо с краката. Бавно потопете бебето във ваната до нивото на гърдите.

Използвайте кърпа, за да измиете лицето и косата. Масажирайте нежно скалпа с възглавничките на пръстите си или с мека бебешка четка, включително и областите над фонталените. Когато отмивате сапуна или шампоана от главата на бебето, поставете ръка пред лицето му, за да не влезе вода или сапун в очите му. Измийте останалата част от бебето с вода и малко сапун.

По време на цялата баня периодично обливайте с вода тялото на бебето, за да не му става студено.

След приключване го обвийте с хавлия веднага, включително главата. Препоръчително е да използвате бебешка хавлия с качулка.

По време на баня и къпане на бебето никога не го оставяйте само. Ако ви се налага да отидете до другата стая, обвийте бебето в хавлия и го вземете с вас.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД