До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Първи зъбки

(44)
Сортирай по:
При всяко бебе никненето на първите зъбки се проявява различно. На практика някои бебета нямат никакви симптоми, докато други изпитват болка в продължение на месеци. Ако знаете какви симптоми да търсите, времето на никнене на първите зъбки, както и методите за облекчение на дискомфорта, вие и вашето бебе ще преминете много по-лесно през този специален период.

Симптоми, свързани с никнене на първи зъбки са:

- обрив
- лигавене
- кашлица и/или кашличен рефлекс
- хапане
- плач
- раздразнителност
- отказ от хранене
- нощно събуждане
- дърпане на ухото или търкане на бузата

На каква възраст започва никненето на първите зъбки?

Никненето може да предхожда самото появяване на зъба до 2-3 месеца. Първият зъб изниква при повечето бебета около 6 месечна възраст, но при някои това може да стане на 3 месечна възраст, а при други около първия рожден ден. С други думи, никненето на първите зъбки започва по различно време при всяко бебе.
Най-често първите зъбки са двата в центъра на долната челюст, следвани от двата в горната. Обикновено след това никнат латералните резци и първите кътници. След това се появяват кучешките зъби и останалите кътници.

Как да облекчим дискомфорта на бебето при никнене на първи зъбки?

1. Дайте му да дъвче. Актът на дъвчене осигуряване контра-натиск, който облекчава болезнеността от новите зъбни зачатъци. Всякакви гумени пръстени и други меки играчки за дъвчене вършат работа.
2. Контра-натиск. С помощта на чист пръст, играчка за дъвчене или мека четка за зъби (без паста) потъркайте нежно венеца на бебето. В началото бебето може да се отдръпне, тъй като ще изпита първоначална болка, но скоро ще последва облекчение.
3. Обезболяващи средства – дадени само след консултация и разрешение от педиатър! 
4. Допълнителни прегръдки, целувки и много търпение е това, от което се нуждае бебе, на което му никнат първи зъбки.

Кога да потърсите помощ?

Никненето може да предизвика кървене под венеца, което да изглежда като синкава буца в устата на бебето. Това не е притеснително и може да бъда облекчено с помощта на влажен, охладен плат.

Възникването на диария и повишена температура често се смятат за нормални симптоми, съпътстващи никненето, но все пак препоръчително е да се обърнете към специалист, който да прецени дали има повод за притеснение или не.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД