За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
ЗА СПОКОЙНА ЛЯТНА ПОЧИВКА БЕЗ БОЛЕСТИ – ЧАСТ 2

След като ви запознахме с ефективни и същевременно щадящи организма средства за справяне със стомашно-чревните неразположения през лятото, дойде ред да ви предложим такива и за летните хреми и ангини.

Огън в гърлото

Обикновено причисляваме инфекциите на гърлото към типичните най-вече за зимата заболявания. Но ангините са често срещани и през лятото. В повечето случаи започват като простудно вирусно заболяване, което понякога може да премине в бактериална инфекция или в добре познатата ни гнойна ангина. Сред другите „гърлени специалитети” през горещия сезон са още херпангините, които са причинени от вируси, и възпалението на сливиците след консумиране на студени храни и напитки. Общото между всички тях е ужасната болка в гърлото.

А колкото и изненадващо да звучи, боледуването протича по-тежко през този сезон. Обяснението е логично – комбинацията от летни горещини и огън в гърлото, повишена температура, подути лимфни възли, а понякога и налепи по сливиците, е особено мъчителна.

Да не забравяме и резките температурни разлики, които се получават при излизането от охладеното с климатик помещение на близо 40-градусовата жега навън. Тези амплитуди влияят изключително негативно върху организма и допълнително влошават състоянието. Те, впрочем, са и сред главните предпоставки за разболяване.

Освен че е неприятна, ангината може да бъде и много коварна. Ако я игнорирате или не лекувате адекватно, рискувате да си докарате усложнения, някои от които могат да засегнат и важни органи. Сред вероятните рискове са и наслагване на вторична бактериална Сред вероятните рискове са и наслагване на вторична бактериална инфекция, хронифициране на проблема. Затова предотвратете инфекцията още в началото. Освен че ще си спестите неприятности, ще можете и по-скоро да се наслаждавате на любимите летни удоволствия.

Изпитано решение, доказало многократно успешното си действие при лечение на инфекции в гърлото, е хомеопатичното лекарство Тонзилотрен. Той действа противовъзпалително, намалява интензивността и продължителността на болката, има имуностимулиращ ефект – предпазва от развитие на бактериални усложнения,  възстановява тъканта на сливиците. Медикаментът е успешен както при остри вирусни ангини за бързо овладяване на симптомите, така и при бактериални инфекции, когато има назначен прием на антибиотик.

Тонзилотрен подобрява кръвооросяването на засегнатите тъкани  и подпомага насищането им с антибиотика. По този начин подпомага антибиотичната терапия.
В острата фаза на заболяването се приема по 1 табл. на всеки час до 12 таблетки на ден. След подобрение лечението продължава с 3 пъти по 1-2 табл. дневно поне още 1 седмица. Деца под 12 г. приемат по 1 табл. на всеки 2 часа в острия период до 6 пъти дневно, а след това – 3 пъти по 1 табл. в продължение на 1 седмица. 

Тонзилотрен предотвратява и рецидивите при хронични тонзилити. Това е доказано чрез клинични условия, последното от които е проведено в България с педиатри и УНГ специалисти в различни български градове. В продължение на 1 година те са наблюдавали 53 пациенти на възраст 4-61 г. с установени симптоми на хроничен тонзилит. През този период всички те са преминали 3 лечебни цикъла от по 8 седмици с прием на 3 пъти по 1-2 табл. Тонзилотрен дневно.

Резултатите от проучването категорично сочат, че тази терапия е довела до 2 пъти по-малко остри инфекции на гърлото и три пъти по-малка употреба на антибиотици от наблюдаваните пациенти. Особено впечатляващ е случаят с 11-годишно момиче, включило се в проучването. Преди лечението с Тонзилотрен, в рамките на 1 година се е наложили да приеме 11 антибиотика заради ангини, синузити, бронхити. По време на терапията с хомеопатичното лекарство, продължила 1 година, е стигнало до антибиотично лечение само веднъж. Впечатляващ е резултатът и при дете на 6 г., което е изпило 10 антибиотика за 1 година преди лечебния курс с Тонзилотрен, а по време на неговия прием не се е наложила антибиотична терапия нито веднъж.

Когато на пръв поглед безобидната хрема се превърне в кошмарен синузит

Обикновено хремата е първият признак за настинка или грип. В топлото време обаче течащият нос може да се дължи и на алергия. През лятото цъфтят много растения, които предизвикват силни алергични оплаквания, сред които и водниста хрема. И в двата случая възпалението трябва да се лекува, иначе се засягат и синусите. Характерен признак за синузит е главоболието, засилващо се около обяд или в ранния следобед. Хората се чувстват по-замаяни, по-разконцентрирани. Заради топлината и сухия въздух през лятото дискомфортът може да бъде още по-силен.

Освен това е добре да знаете, че ако сте с упорита хрема и сте на плажа или около басейна, в никакъв случай не трябва да се гмуркате и да плувате под вода. Налягането при гмуркане създава условия секрет и вода от басейна или морето да отидат към ушите и те да се инфектират. Това често се случва при децата, защото тяхната Евстахиева тръба е по-широка и по-малко извита.

За решаване на проблема и облекчаване на болката е необходимо лекарство, което да намали отока в носната лигавица, да подсили имунитета и да ускори движението на ресничестия епител, покриващ носа отвътре. Той помага за отстраняването на секретите и задържащите се в тях болестотворни микроорганизми. Точно такова лекарство е Цинабсин. Той бързо и ефикасно успокоява възпалението, намалява отока на носната лигавица, премахва характерното при хрема и синузит главоболие и усещането за напрежение в околоносните кухини, възстановява дренажа на синусите и облекчава носовото дишане. Приема се по същата схема като Тонзилотрен.

Много добро допълнение на Цинабсин за по-бързо локално облекчаване на течащия или запушен нос е хомеопатичният спрей за нос Инфлуназал. Той е ефективен при всякакъв вид хрема. Напълно безопасен е и може да се използва дори при кърмачета под 1 г.
Подходящ е за продължителна употреба, без риск от привикване на носната лигавица.

За спокойна лятна почивка без болести - част I

Здрави и красиви през лятото