contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено

Хомеопатично лечение - основни правила

Хомеопатията е ефикасен, научен метод на лечение, при който с индивидуално подбрани хомеопатични лекарства се стимулират ес­тествените оздравителни реакции на организма.

Назначаването на хомеопатични лекарства става не според пос­тавената диагноза (например: грип, артрит, мигрена, ко­лит), а според съвкупността от симптоми - физически, емоционални и психически, които представя пациентът и които са раз­лични за всеки отделен случай.

Така предписването е строго индиви­дуално като за една и съща „болест" при различните хора често се наз­начават различни лекарства. Подборът и действието им са съобразени не само с основното оплакване на пациента, но и със спецификата на протичане на болестта при всеки отделен човек и с цялостната му конституция, т.е. индивидуалните му особености.

1. Приемайте лекарството около половин час преди или след хранене. Оставете го да се разтвори в устата.

2. По време на приема на хомеопатични медикаменти избягвайте кафе, кофеинови напитки, употреба на етерични масла, както и силни подправки.

3. Не съхранявайте хомеопатичните лекарства в близост до компютър, микровълнова фурна или други източници на електромагнитни полета, като мобилни телефони например. Съхранявайте на сухо и тъмно място.

4. Ако приемате потенция ,различна от предписаната ви, то D6 вземайте 3 пъти на ден, D12 – два пъти дневно.  Високи потенции приемайте само по предписание на опитен терапевт.

5. Старайте се да намерите единственото правилно средство. В редки случаи комбинирайте два хомеопатични медикамента.

6. Ако поради наличието на оплаквания, които продължават дълго време, трябва да приемате „хронично“ лекарство, но се разболеете остро от нещо друго, то спрете досегашното лекарство, потърсете подходящо лекарство за острите оплаквания и приемайте само новоизбраното лекарство. Когато острите оплаквания отшумят, спрете „акутното“ лекарство и се върнете отново на лекарството, което сте били избрали въз основа на предишните оплаквания. При наличието на съмнения се консултирайте с Вашия терапевт.

7. Ако по време на лечението при повторен анализ на симптомите, установите друга картина на болестта, спрете първото лекарство и внимателно изберете правилното средство.

Целта на хомеопатичното лечение е не само облекчаването на дадено оплакване, а подобряване на здравето на човека на всички нива!

Aко искаме да помогнем на самите себе си, на близките и децата ни, е необходимо да положим усилия да се образоваме и потърсим разумно решение, като всеки трябва да поеме своята отговорност за собстве­ното си здраве и за това, което прави.

Бих посъветвалa всички, които наистина желаят да се лекуват с хомеопатия, да търсят лекари, прилагащи класическа хомеопатия.

Във всяко домакинство, детска градина, учреждение, завод или тран­спортно средство би трябвало да има на разположение аптечка с най-необходимите 10 -15 хомеопатични лекарства. Човек лесно може да се научи да ги прилага само за няколко часа.

Самолечението не може да замени помощта на специалиста, но във всички случаи може да спести много страдания на пострадалия и тревоги на близкитe.

Дарина Вълканова
фармацевт в аптека Афиа Била гр. Бургас
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД