За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
ЗА СПОКОЙНА ЛЯТНА ПОЧИВКА БЕЗ БОЛЕСТИ
Лятото е сезонът на стомашно-чревните инфекции, причинени от многобройните ентеровируси. Началото на заболяването е внезапно, остро, като към високата температура и зачервеното гърло се прибавят силни стомашни болки, диария, повръщане, отпадналост и изтощение.

И при най-стриктно спазване на хигиенните навици (често миене на ръцете, внимание към чистотата на приборите за хранене) вирусите атакуват по въздуха при кихане и кашляне на хората около нас.
Сред най-засегнатите са децата – неслучайно думите “боли ме стомахчето” изправят нащрек всяка майка. При най-малките заболяването много бързо може да доведе до дехидратация, в резултат на което да се наложи дори и болнично лечение.Този драматичен сценарий обаче може да бъде предотвратен и почивката на цялото семейство да бъде спасена. Погрижете се за здравето си и подсигурете спокойствието си, като започнете профилактика за защита срещу летните вируси две-три седмици преди мечтаната ваканция.

Можете да подсилите имунната си система по лесен и приятен начин с помощта на Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Те са лекарствени средства, разредени на хомеопатичен принцип, лесна и достъпна “застраховка” срещу стомашно-чревните неразположения и други вирусни инфекции. Произвеждат се в Германия, което гарантира и високото им качество. Могат да бъдат закупени само в аптеките.  

Нужна ви е Шуслерова сол №3 железен фосфат, която е солта за първа помощ на имунната система. Нейният силен имуностимулиращ ефект я прави успешно средство за имунопрофилактика срещу настинка и грип. Достатъчни са само 3 табл. дневно в рамките на 2-3 седмици, за да подсилите защитните сили на организма. Таблетките се разтварят бързо в устата и са приятни на вкус, поради което са много харесвани от децата. А можете и да ги разтворите в малко топла вода, която да се изпие на бавни глътки.

Шуслерова сол №3 можете да поръчате тук

Шуслерова сол №3 е верен помощник и при вече настъпила вирусна инфекция. Тя е задължителна в първите стадии на настинка и грип, като подпомага лечението на силното възпаление. Ефективна е и за овладяване на повишената температура. Още при първи симптоми на стомашно-чревно разстройство, независимо дали засегнати сте вие или детето, започнете приема на солта. Добавете и Шуслерова сол №8 натриев хлорид. Тя ще предотврати опасното обезводняване и ще подпомогне бързото преминаване на диарията. Редувайте по 1 табл. от двете соли на всеки 10-15 минути до настъпване на подобрение, след което продължете да приемате по 5 (за деца – по 3) табл. на ден от всяка сол поне още 1 седмица.

Шуслерова сол №8 можете да поръчате тук

Имайте предвид, че чревната инфекция може да доведе до нарушение на нормалната чревна микрофлора, познато още като дисбактериоза. А превесът на лоши (патогенни) бактерии, от своя страна, да доведе до значително спадане на имунитета и редица други здравословни проблеми. Ето защо включването на пробиотик в терапията е също много важно за възстановяването на баланса между добрите и лошите бактерии в стомашно-чревния тракт. 

Все по-предпочитани в световен мащаб са пробиотиците, съдържащи млечнокиселата бактерия Lactobacillus rhamnosus GG. Тя е и един от най-изследваните пробиотични щамове в света. Научно доказано е, че Lactobacillus rhamnosus GG е изключително ефективен в овладяването на остри инфекциозни диарии. Той възстановява баланса на чревните бактерии, подобрява състоянието на чревната лигавица, повишава локалния и общия имунитет.

Огромно количество от ценната бактерия можете да откриете в пробиотика Актив Флора бейби. Той е и единственият течен пробиотик у нас със съдържание на 6-12 милиарда живи активни бактерии Lactobacillus rhamnosus GG, които действат веднага след попадането им в организма. Съдържа и маслиново масло с мастни киселини, подобни на тези в кърмата. Подходящ е за бебета (дори недоносени), малки деца и възрастни.

Бебета и деца до 12-годишна възраст приемат по 6 капки дневно по време на хранене. Дозировката за деца над 12 г. и възрастни е 12 капки на ден.

И не забравяйте най-важното – лечението на стомашно-чревните разстройства изисква строга диета и достатъчен прием на вода (поне 40 мл на килограм телесно тегло).