За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Кои са естествените средства за женското здраве и красота?
Жените непрекъснато трябва да жонглират между семейството, работата и личното време за забавления. Въпреки забързания делник обаче, те не бива да спират да търсят баланса между задълженията и грижата за себе си си. И тъй като най-добрата грижа е естествената грижа, дамите могат да поддържат здравето и красотата си с помощта на природните продукти.

Използването на хранителни добавки дава възможност на жените да се заредят с енергия, да подобрят еластичността и здравината на кожата си, да поддържат сърдечно-съдовата си система, да подобрят състоянието на кожата, косата и ноктите си. Приемът на добавки помага на жената да остане в отлично здраве с напредването на възрастта. Това е и прекрасен начин да се премахнат негативните ефекти от интензивния стрес в ежедневието – фактор, който ускорява процесите на стареене и увеличава риска от заболявания.

Някои добавки съдействат за намаляване на холестерола в кръвта и предотвратяване натрупването на плака в артериите, други подобряват функцията на имунната система, за да може организмът да се възстановява по-бързо при боледуване.
Има и такива за поддържане на естествената красота - сред тях най-търсени са онези със съдържание на колаген, които намаляват бръчките и поддържат кожата гладка и еластична.

Добавките със силиций също са много ефикасни за поддържане красотата на кожата и косата. Неслучайно наричат силиция „минералът на красотата“ – той насърчава растежа на косата, намалява косопада и значително подобрява състоянието на кожата.
Колагенът и силицият имат още един бонус ефект – те са полезни и за здравето на костите и ставния апарат. Могат да се използват от жени в по-напреднала възраст с цел намаляване на риска от износване на ставите и хрущялите.

Една добра опция за поддържане на сърдечно-съдовото здраве при жените са добавките, съдържащи ленено масло и екстракти от вечерна иглика. Те понижават нивата на триглицеридите и холестерола, и укрепват сърцето и кръвоносните съдове.
Има и много хранителни добавки, съдържащи екстракти от билки, които в зависимост от възрастта регулират хормоналния баланс. Така например, екстрактът от див ямс е чудесно средство за жените в менопауза. Известно е, че той подпомага баланса между естроген и прогестерон, и успешно намалява горещите вълни, нощното изпотяване и други неприятни симптоми. Екстрактите от витекс пък са подходящи за по-млади жени, страдащи от тежък предменструален симптом и предменструално дисфорично разстройство.

Уринарните и вагинални гъбични инфекции са други широко разпространени проблеми сред жените. За щастие тук природната медицина също има решение – екстрактите от червена боровинка, често използвани при цистит, както и специализирани пробиотици в подкрепа на вагиналната микрофлора.

Продуктът Мултипробиотик за жени на канадската компания Natural Factors осигурява надеждна грижа за тези две деликатни области на женското здраве. Той комбинира пробиотици и концентрат от червена боровинка за цялостно поддържане на пикочно-половата система. Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици вземайте Мултипробиотик за жени 2-3 часа преди или след тях.

мултипробиотик за жени