До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Шуслерови соли - често задавани въпроси

Колко дълго се приемат Шуслеровите соли? 

Солите трябва да се приемат поне до настъпване на подобрение. По-добре е лечението да продължи още няколко дни или седмици за покриване на нуждите извън острото състояние. При хронични оплаквания и за профилактика солите могат да се приемат в продължение на месеци и години.

Могат ли Шуслеровите соли да се приемат едновременно с други медикаменти?

Солите подпомагат всеки друг лечебен метод, тъй като доставят необходимите ресурси за организма. Могат да се прилагат едновременно с всички традиционни и хомеопатични лекарствени средства.

Колко бързо действат Шуслеровите соли? 

Шуслеровите соли действат различно в зависимост от минерала и съответното нарушение. При остри проблеми могат да имат изненадващо бърз ефект в рамките на минути или часове. При хронично нарушение е необходимо значително по-дълго време, понякога повече дни или седмици.

Намалява ли ефекта на солите от използване на ментолова паста за зъби или употребата на кафе и черен чай?

Ментол-съдържащите вещества не променят ефекта. Разрешава се употребата на кафе и черен чай по време на употребата на Шуслеровите соли. Трябва да се има предвид обаче, че тези напитки влияят на обмяната на веществата и допълнително повишават нуждата от соли.

Защо е необходимо солите да се разтварят в устата?

Таблетките се разтварят в устата с цел директна резорбция на минералните молекули през лигавицата на устната кухина.

Достатъчно ли е самостоятелното приложение на Шуслеровите соли при дефицит?

Необходимо е спазване на балансирана диета. При изразени дефицити може допълнително да се приемат минерални препарати.

Приемът на Шуслеровите соли има ли странични ефекти?

Няма странични ефекти, нито първоначално влошаване, както е при хомеопатията. Възможни са реакции в хода на оздравителния процес, които често създават впечатление за непоносимост към таблетките. Може да се появят запек, диария или главоболие. При дози по-високи от 100 таблетки дневно може да се прояви лаксативния ефект на лактозата.

Шуслерови кремовеЛактозата уврежда ли зъбите?

Лактозата не уврежда зъбите, тъй като се разгражда до глюкоза и галактоза в тънкото черво.

Може ли солите да се приемат от кърмачета и деца?

Да, безусловно. Децата могат да смучат таблетките или да ги приемат разтворени. При кърмачета таблетките могат да се разтворят в преварена вода и да се накапват през устата или да се добавят към шишето с храна.

Може ли Шуслеровите соли да се приемат от диабетици?

Диабетиците трябва да имат предвид, че 48 таблетки отговарят на 1хлебна единица. Съществува и възможността таблетките да се разтворят във вода и след утаяване на лактозата, течността внимателно да се отдели и да се изпие на глътки.

Защо въпреки продължителният прием не настъпва ефект?

Възможно е да е избрана твърде ниска дозировка или да се приемат грешните соли. Освен това при хронични заболявания настъпването на ефекта може да отнеме много дълго време и налага голямо търпение. Често пъти действието е блокирано на друго ниво (напр. зъби).

Може ли таблетките да се разтварят в гореща вода?

Теоретично да. Приемът в гореща вода е доказано ефективен само при ШС N7 (Magnesium phosphoricum), тъй като подобрява ефекта му при спешни случаи.

Всеки човек ли има нужда от Шуслерови соли?

Да и не. Балансираното хранене е в основата на снабдяването с жизненоважни витамини и минерали. Въпреки това, в зависимост от индивидуалните особености може да настъпи дефицит и при балансирано хранене. Шуслеровите соли спомагат за целенасочено компенсиране на този недостиг. Посредством лицевия анализ дефицитите могат да бъдат разпознати и компенсирани профилактично преди настъпване на нарушения.

Може ли да се използва метална лъжица при разтваряне на солите във вода?

Да и не. Процесите на потенциране в биохимията служат за раздробяване на молекулите, така нар. разреждане. Стриването на изходното вещество с млечната захар представлява енергиен процес. Хомеопатията това е от голямо значение за предаването на информацията (стимулиращ ефект). Приема се, че разбъркването на потенцираните средства с метална лъжица отвежда съдържащата се енергия. В приложението на Шуслеровата биохимия всъщност не е известно намаляване на ефекта от използване на метална лъжица, но се приема, че енергийният ефект благоприятно повлиява лечението. Отттам идва препоръката да не се използва метална лъжица за разтваряне на солите във вода.

От книгата " Основни принципи на приложение на 12-те минерални соли на д-р Шуслер", автор: д-р Анастасия Миланова.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД