За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Линопрост в подкрепа на мъжкото сексуално здраве
За добро функциониране на простата и здрав уринарен тракт

Статистиката показва, че близо 80% от мъжете в даден период от живота си имат проблеми с простатната жлеза. Ежегодно от доброкачествено увеличаване на простатната жлеза страдат хиляди мъже в България. 

Въпреки, че увеличената простата не влияе пряко върху ерекцията, отлагането на интимния акт е налице при повечето от засегнатите. В същото време, по-рядкото му практикуване води до намаляване на тестостерона - хормонът, отговарящ пряко за сексуалността. Така, на практика здравето на простатата се оказва съществен фактор за мъжката сексуална активност.

Простатната жлеза е част от половата система на мъжа и се развива през целия му живот. Основната ù функция е да произвежда простатен секрет, който е важна съставка на семенната течност, способстваща придвижването и оцеляването на сперматозоидите.

При мъжете над 40 години настъпват естествени хормонални промени, по подобие на менопаузата при жените, които се определят с термина „андропауза”. Проявите ѝ са свързани именно с прогресивно намаляващите нива на свободния тестостерон. Около 25% от мъжете на възраст над 40 години страдат от доброкачествена простатна хиперплазия, а на възраст  над 60 години, процента на засегнатите достига 80%.

Какво е ДПХ (доброкачествената простатна хиперплазия)?  Уголемяване на простатата, което води до притискане на долните пикочни пътища и смущения в уринирането.
Причините за възникването на ДПХ в повечето случаи са нарушеният хормонален баланс с напредването на възрастта, в комбинация с хронично възпаление, които водят до разрастване на простатната тъкан и до увеличаване обема на жлезата.

Най-честите симптоми на ДПХ са:
• затруднено и често уриниране/особено през нощта/,
• забавено начало на уринирането,
• намалено налягане на струята,
• накъсване на струята,
• поява на остатъчни капчици след уриниране,
• чувство на недоизпразване на пикочния мехур,
• внезапни позиви за уриниране/в някои случаи придружени с изпускане/.
 
В напредналите стадии ДПХ причинява сериозни нарушения във функцията на пикочния мехур, бъбреците и сексуалната функция на мъжа. Затова здравето на простатата е от изключителна важност и не бива да се пренебрегва.

линопростЛИНОПРОСТ е 100% НАТУРАЛНА хранителна добавка, предназначена за мъже, страдащи от доброкачествено уголемяване на простатата (ДПХ)
Тя съдържа четири биологично-активни вещества с доказана ефективност. Уникалната комбинация от специално подбрани билкови екстракти от  Сау Палмето (Saw Palmetto), Пигеум (Pygeum africanum), Коприва и Ликопен от домат , които допринасят за нормалната функция на простата.

Как действа Линопрост?
• Потиска растежа на простатата, като блокира секрецията на вещества, предизвикващи възпаление и възстановява нарушения хормонален баланс
• Улеснява уринирането, увеличава силата на струята и намалява напрежението в тазовото дъно, като отпуска гладката мускулатура на простатата
• Облекчава усещането за тежест в тазовото дъно, като спомага за намаляване отока на простатата
• Оказва мощно антиоксидантно действие в жлезата, като неутрализира свободните радикали и поддържа нейното оптимално здраве
• Запазва нормалната сексуална функция на мъжа