Лятна почивка без болести – как да си я осигурим

Лятото наближава, идва време за почивка на морето, планината или на някое екзотично място. Често обаче плановете ни отиват на вятъра заради някоя вирусна инфекция, която ни спохожда точно тогава. И вместо да се наслаждаваме на хубавите моменти, сме принудени да се борим с висока температура, хрема, болки в гърлото, кашлица или стомашно-чревно неразположение. За съжаление, за вирусите почивка няма и те са готови да атакуват по всяко време.

Ако не искате тази година да се изправите пред такава типична класическа ситуация, е добре да вземете навременни мерки за подсилване на имунитета. Как да го направите бързо и лесно?

На първо място, възползвайте се максимално от изобилието свежи плодове и зеленчуци, които предлага топлият сезон. Стремете се да си набавите достатъчно количество от ценните витамини А, С, Е, D и минерали като цинк, желязо, селен, калций. Наблегнете повече на салатите и фрешовете, за сметка на месото, тестените и сладките храни.
Направете имуностомулиращата програма с Инфлуцид и Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Тази профилактична схема е подходяща за цялото семейство.
Клинични изследвания сочат, че приемът на 3х1 табл. дневно Инфлуцид в продължение на месец дава профилактичен ефект срещу настинка и грип за 3 месеца. Лекарството има доказано защитно действие срещу широка серия вирусни щамове – грипни вируси, херпес тип I и II, аденовируси. 

Имуностимулиращата програма с Шуслерови соли включва комбинацията от соли №3 железен фосфат (по 3 табл. сутрин), №6 калиев сулфат (по 3 табл. на обяд) и №7 магнезиев фосфат (по 3 табл. вечер). Сол №3 повишава активността на клетките на имунната система и организмът по-бързо и ефективно се справя с атаките на вирусите. Сол №6 стимулира функцията на черния дроб, подпомага детоксикацията на клетките и много от компонентите на имунната система. Сол №7 премахва напрежението, помага за преодоляването на ежедневния стрес. Приемайте солите в продължение на поне 1 месец.
 
Ако сте решили да се отървете от някой и друг излишен килограм, останал още от зимата, направете го по здравословен начин – бавно, без драстичен глад и крайни лишения. Движете се повече и прекарвайте всеки възможен момент навън – освен ползите от чистия въздух, ще си набавите по естествен начин от слънцето и важния витамин D. Не забравяйте и да пиете много вода, благотворните й влияния върху организма са широко известни.

А ако се разболеете?

Понякога, въпреки драконовските мерки, които сте предприели, все пак ставате жертва на вирус. И тъй като не искате да прекарате почивката в леглото, това, което ви остава, е да направите всичко възможно болестта да премине бързо и леко. А как ще протече боледуването зависи както от състоянието на имунната система, така и от лечението, което ще предприемете.
Ако смятате, че ще излекувате вирусната инфекция с антибиотик, сте в дълбока заблуда. Антибиотиците са ефективни само при бактериални инфекции и няма да ви свършат никаква работа при грип, настинка или друго вирусно заболяване. Даже напротив – допълнително ще отслабят имунната ви система и ще натоварят излишно черния дроб и бъбреците.

Тук отново можете да разчитате на хомеопатични средства. Те са ефективни за лечение на множество заболявания и напълно щадят организма. Клинични изследвания доказват, че Инфлуцид успешно лекува настинките и грипа. Той облекчава симптомите – температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки. Стимулира и укрепва защитните сили на организма, помага боледуването да бъде кратко и да премине по-леко. Щом усетите първите симптоми, започнете приема на по 1 табл. на всеки час до максимум 12 табл. дневно. Дозата за деца до 12 г. е по 1 табл. на всеки 2 часа, до 8 табл. на ден. След като настъпи подобрение в състоянието, терапията продължава поне още 1 седмица с 3х1-2 табл. на ден.

Ако сте с температура, можете по-бързо да я овладеете, ако към Инфлуцид включите и Шуслеровите соли. При стойности под 38,5 градуса приемайте по 1 табл. сол №3 железен фосфат на всеки 5-10 мин., докато температурата спадне. Тази сол ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне преноса на кислород в клетката. При температура над 38,5 градуса включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма, както и сол №8 натриев хлорид - регулира баланса на телесните течности и ще предпази тялото от обезводняване. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до овладяване на температурата.