contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Бременност и разширени вени

 

Шуслерови соли при бременност

Бременността е един от основните рискови фактори за разширени вени.

 

По време на бременност настъпват различни промени в тялото, които са причина за появата на варикозни вени, особено в третия триместър. Един от основните фактори е промяната в нивата на хормоните. Високите нива на прогестерон водят както до отпускане на ставите и мускулите, подготвяйки ги за раждане,  така и върху стените на вените.

Друга причина е повишаването на обема на кръвта по време на бременност – организмът се старае да снабдява плацентата и бебето с ценни хранителни вещества. Това, обаче, води до увеличаване на налягането в кръвоносната система.

При растежа на бебето матката се увеличава и притиска вените в малкия таз, което затруднява отичането на кръвта към сърцето.

Кремове против стрии при бременнст

Жените, които имат семейна обремененост, тези, които са били бременни преди, както и тези, които бързо наддават 

килограми по време на бременността са по-рискови.

Варикозните вени се срещат не само по краката. Те могат да засегнат вулвата и ануса. Могат да бъдат малки и едва забележими, но могат да достигнат и по-големи размери. Вулвата може да е оточна и подута, да се усеща дискомфорт при седене.

 

Какво да направим?

В късните етапи на бременността не трябва да седите на крака прекалено дълго. Редовната почивка е най-добрия начин за предотвратяване и облекчаване на  варикозните вени.

 

Пранаром козметика за бременни

Не почивайте в една и съща поза продължително време и избягвайте кръстосването на краката. Ставайте поне веднъж на всеки час за кратка разходка.

Ако забележите появата на варикозни вени, може да пробвате стягащи чорапогащи за бременни, които не са много секси, но могат да помогнат.

Пробвайте да спите на лявата си страна. Това освобождава напрежението в долна куха вена, която носи кръв към сърцето.

В повечето случай варикозните вени не са сериозен проблем, но трябва да се наблюдават. Рядко вените могат да станат твърди и зачервени, което е признак за формиране на тромб. Ако забележите такива промени по краката си или някъде другаде, незабавно потърсете лекуващия си лекар.

Варикозните вени във и около влагалището не пречат на раждане по естествен път, но изискват наблюдение.

В повечето случаи варикозните вени изчезват от само себе си след раждането, но ако останат след 3-4 месеца, можете да посетите личния си лекар за обсъждане на подходящо лечение.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД