До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Пролет без пролетна умора

С настъпването на пролетта се променя не само пейзажа навън. Много и различни процеси настъпват в тялото ни, за да го подготвят за новия сезон. Повишените нужди обаче могат да се окажат „мисия невъзможна“ за организма. Това е т.нар. състояние на „пролетна умора“. Учените все още не са единодушни какви са причините за настъпването.

Неоспорим факт е, че промяната на сезоните е сериозно предизвикателство за хомеостазата. Това е способността на организма да поддържа равновесие, независимо от променящите се външни фактори. С идването на пролетта тялото ни се стерми да се приспособи към увеличаването на деня и значително по-голямата активност, която го съпътства, както и да навакса повишеното потребление на енергия. Тялото работи усилено, за да възстанови изтощения от зимата имунитет. Заедно с това, през студените месеци производството на хормони в организма намалява значително, особено на серотнонин (хормон на щастието) поради по-кратките дневни часове и допамин (т.нар мотивационен хормон) поради намалената физическа активност. Успоредно се увеличава синтеза на кортизол (хормона на стреса). В резултат на това се чувстваме летаргични, по-малко мотивирани, с ниска жизненост и умора, особено ясно изразени в края на зимния сезон.

Липсата на виталност често е израз на намалени количества от основните хранителни вещества в организма - витамини, минерали, незаменими мастни и аминокиселини. Функционирането на клетките, органите и системите се влошава, като този факт може да остане без външни прояви дълго време, но накрая се развива заболяване. Нашите мисли и емоции, психическото и емоционалното здраве е тясно свързано с физическото здраве. Така например, енергийните бустери като витамин D и витамин C пряко зависят от слънчевата светлина и приемът на свежи плодове и зеленчуци.

Симптомите на пролетната умора варират от липса на апетит, чувство на постоянна умора, проблеми с концентрацията, нездравословен сън, главоболие до забавени рефлекси, липса на мотивация, отслабен имунитет, негативно мислене, дори повишено кръвно налягане.

Необходимостта от пречистване на тялото между зимата и пролетта е застъпена в редица теории. Те позволяват на тялото да се освободи от натрупаните шлаки през есента и зимата и да приеме свежата енергия на новозараждащата се пролет. Намаляването и ограничаването на броя на консумираните храни ускоряват този своеобразен рестарт на тялото ни. 

Можем да помогнем на организма си чрез намаляване на стреса, повишаване на енергията и набавяне на хранителните липси в организма.

Ние, фармацевтите от Афиа, ви препоръчваме:
- Хранете се със свежи сезонни плодове и зеленчуци
- Прекарвайте на открито възможно най-дълго време
- Приемайте хранителни добавки като част от хранителния си режим.

Новият енергиен тоник на Допелхерц е изключително подходящ за преодеоляване на симптомите на пролетната умора. Маточина- успокоява и балансира духа; розмарин – тонизира ума; грозде – изчиства тялото.

Допелхерц® Витал тоник е комбинация от растителни екстракти от маточина, розмарин и грозде с добавени: магнезий, B-витамини, желязо и витамин C за една истинска виталност във всяка вкусна капка от тази напитка. Освен с полезните съставки, може да се похвали и с факта, че не съдържа алкохол, лактоза и глутен.
Препоръчва се за прием при стрес, нервно напрежение, повишено умствено натоварване и тежка физическа дейност, при преумора и отпадналост, или просто, за да запазите ежедневната издържливост и работоспособност.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД