Коледен магазин

Сребърната вода - дар от природата!

Среброто е благороден метал, с бял цвят и красив метален блясък. Още от дълбока древност хората са оценили неговите качества и са произвеждали съдове и бижута от сребро.

Омир описва първите сребърни доспехи, а Авицена прилага среброто при различни терапии.
През 1881 г. немският гинеколог Карл Креде препоръчва използването на капки със сребърен нитрат, за профилактика на гонореен конюктивит при новородени. Сега този метод е известен по целия свят като “профилактика по Креде”.

През последните години среброто навлиза все по-масово в различните сфери на живота. Произвеждат се сребърни перални и хладилници, посребрени седалки за тоалетни и матраци, дрехи със сребърни нишки, превръзки със сребро, и др. Различни авиокомпании и НАСА използват сребърни филтри за пречистване на вода. Създадени са специални урологични и сърдечни катетри със сребърно покритие.

Среброто има силно изразена антимикробна активност, която се дължи на отделените от сребърните частици сребърни йони. В резултат на взаимодействието със сребърните йони настъпват промени в мембранната структура на микроорганизмите, които водят до увеличена мембранна пропускливост и смърт. Здравите клетки в организма не са засегнати, защото при тях ензимите за производство на енергия са вътре в клетките, в митохондриите (за разлика от микроорганизмите, където са във външната част).

Среброто има изключително широко приложение в медицината. До 1928 г. то е било почти единствената възможност , за терапия срещу различните микроорганизми.

Известни са големите епидемии в Европа от бубонна чума, през 13-ти и 14-ти век (отнели живота на почти 30 милиона души). Смъртността в по-заможните слоеве на обществото е била минимална, поради една основна причина – те са се хранели в сребърна посуда и със сребърни прибори! Така са били защитени в значителна степен от заразяване, с тази смъртоносна болест!

В наши дни, среброто се прилага най-често при:
- хрема, грип и други вирусни инфекции
- възпалено гърло и други бактериални инфекции
- трудно заздравяващи рани от различен произход (с напръскване или сребърни превръзки)

И така, стигаме до сребърната вода… Под това понятие най-често се разбира колоидно сребро.
Но аз искам да ви представя нещо много по-различно – Scaler silver. Този продукт съдържа колоидно йонно сребро, в дейонизирана вода. Сребърните частици са с големина от 1 до 5 nm и концентрация 30 ppm. Scaler silver. е първият продукт от такъв вид, който е регистриран като Медицинско изделие в целия Европейски съюз.
Предлага се в 3 опаковки: Капки за нос от 10 ml, Назален спрей от 20 ml и Спрей за гърло от 50 ml. Показания: хрема и възпалено гърло, при деца, и възрастни!
Scaler silver се отличава от обикновеното колоидно сребро с големината на сребърните частици, по-висока проникваемост и многократно по-дълъг срок на годност! С две думи, този продукт представлява отлична алтернатива на наличните на пазара капки за нос и продукти срещу възпалено гърло.


Автор: Д-р Светозар Дренски