За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
При вирусни инфекции действайте веднага!

Инфекциите на дихателните пътища, например настинката или грипът, са една от най-честите причини за отсъствие от училище, детска градина и дори от работа. Инфекциите на дихателните пътища се разпространяват по въздуха, тоест по начин, който много трудно може да се овладее. На вирусните причинители на настинката са по-податливи хората, имащи много контакти с други, например работещите в училища, детски градини, магазини, здравни заведения. Затова те могат да се разболеят по-често.

Къде се намират инфекциите ?

Характерно е, че вирусите нападат лигавицата на дихателните пътища затова най-често се оплакваме от възпалено или болно гърло, обилен секрет от носа, температура и суха кашлица и прегракналост. Кой не се е сблъсквал с кихането, запушения нос и сълзенето?

Децата най-често се разболяват от инфекции на горните дихателни пътища (настинка, възпаления на синусите, ушите, гърлото и хранопровода). Тези инфекции по правило не са тежки; ако се повтарят обаче и са продължителни, могат да повлияят върху качеството на живота на детето. Възпаления на долните дихателни пътища (трахея, бронхи и бели дробове) обхващат само 5 процента от всички инфекции.
При вирусните инфекции можем да си помогнем сами. От особено значение е почивката, така тялото ни насочва цялата си енергия за защита против нашествениците. За това допринася и достатъчният прием на течности. Лекарите и фармацевтите могат да ви препоръчат и качествени хранителни добавки, които помагат на тялото само да преодолее заразата.

Продължителността и честота на дихателните инфекции при децата

По отношение на продължителността дихателните инфекции биват остри инфекции, повтарящи се (чести) остри инфекции, хронични инфекции, продължаващи повече от три месеца. Честота на дихателните инфекции при децата - малки деца (1–5 години) до 10 инфекции годишн ; малки деца в детска градина - до 15 инфекции годишно ; по-големи деца (6–12 години) - от 5 до 8 инфекции годишно

Известни са два пика при такива инфекции. Възраст 6–12 месеца: детето е „изразходвало“ предпазващите го антитела, наследени от майката преди раждането, но още не е развил напълно своите. Първи контакт на детето с други деца (детска градина, училище) – силна изложеност на различни инфекциозни болести, разпространявани от другите деца в групата.

Defendyl® имунитет за Вас и Вашето дете! Естественият избор за имунна система и ефикасна помощ при инфекции.

В България вече може да се намери новата хранителна добавка Defendyl®, която в редица държави е водещ продукт за укрепване на имунитета и първи избор на педиатрите при чести инфекции на дихателните пътища.

Defendyl® съдържа естествен биоактивен Имуноглюкан®, който задейства имунните клетки, както и витамин C и минерала цинк, които защитават клетките от окислителния стрес и подпомагат нормалното действие на имунната система. Патентованото вещество Имуноглюкан® е изолирано от гъбата кладница. Многобройни клинични изследвания при деца и възрастни потвърждават неговата безопасност и имуномодулиращото му действие върху имунната система.

Резултатите от неотдавнашното клинично изследване 1 при 151 деца показват намаляване на средния брой инфекции (настинки, бронхит, ларингит, възпаление на ушите) с повече от 50%.

Defendyl може да се купи в две форми:
- Сироп за деца над едногодишна възраст
- Капсули за възрастни и деца над седемгодишна възраст.

Defendyl® може да се приема превантивно по време на повишена опасност от заболяване или когато сте се разболели. Превантивно се препоръчва поне 2-3 месечна употреба без прекъсване. При остри инфекции най-добър ефект има ако вземаме Defendyl® още с първите симптоми на неразположение и инфекция (умора, подсмърчане, болно гърло).

Defendyl® е напълно безопасен и подходящ за цялото семейство. Не съдържа глутен, лактоза, изкуствени ароматизатори и алкохол. Подходящ е също за вегетарианци и диабетици.