-25% на всички продукти на Avene

При вирусни инфекции действайте веднага!

Инфекциите на дихателните пътища, например настинката или грипът, са една от най-честите причини за отсъствие от училище, детска градина и дори от работа. Инфекциите на дихателните пътища се разпространяват по въздуха, тоест по начин, който много трудно може да се овладее. На вирусните причинители на настинката са по-податливи хората, имащи много контакти с други, например работещите в училища, детски градини, магазини, здравни заведения. Затова те могат да се разболеят по-често.

Къде се намират инфекциите ?

Характерно е, че вирусите нападат лигавицата на дихателните пътища затова най-често се оплакваме от възпалено или болно гърло, обилен секрет от носа, температура и суха кашлица и прегракналост. Кой не се е сблъсквал с кихането, запушения нос и сълзенето?

Децата най-често се разболяват от инфекции на горните дихателни пътища (настинка, възпаления на синусите, ушите, гърлото и хранопровода). Тези инфекции по правило не са тежки; ако се повтарят обаче и са продължителни, могат да повлияят върху качеството на живота на детето. Възпаления на долните дихателни пътища (трахея, бронхи и бели дробове) обхващат само 5 процента от всички инфекции.

При вирусните инфекции можем да си помогнем сами. От особено значение е почивката, така тялото ни насочва цялата си енергия за защита против нашествениците. За това допринася и достатъчният прием на течности. Лекарите и фармацевтите могат да ви препоръчат и качествени хранителни добавки, които помагат на тялото само да преодолее заразата.

Продължителността и честота на дихателните инфекции при децата

По отношение на продължителността дихателните инфекции биват остри инфекции, повтарящи се (чести) остри инфекции, хронични инфекции, продължаващи повече от три месеца. Честота на дихателните инфекции при децата - малки деца (1–5 години) до 10 инфекции годишн ; малки деца в детска градина - до 15 инфекции годишно ; по-големи деца (6–12 години) - от 5 до 8 инфекции годишно

Известни са два пика при такива инфекции. Възраст 6–12 месеца: детето е „изразходвало“ предпазващите го антитела, наследени от майката преди раждането, но още не е развил напълно своите. Първи контакт на детето с други деца (детска градина, училище) – силна изложеност на различни инфекциозни болести, разпространявани от другите деца в групата.

Defendyl® имунитет за Вас и Вашето дете! Естественият избор за имунна система и ефикасна помощ при инфекции.

Defendyl® съдържа естествен биоактивен Имуноглюкан®, който задейства имунните клетки, както и витамин C и минерала цинк, които защитават клетките от окислителния стрес и подпомагат нормалното действие на имунната система. Патентованото вещество Имуноглюкан® е изолирано от гъбата кладница. Многобройни клинични изследвания при деца и възрастни потвърждават неговата безопасност и имуномодулиращото му действие върху имунната система.

Defendyl може да се купи в 3 форми:

Defendyl® АКУТ капсули е подходящ за повишаване на съпротивителните сили на организма, в остър стадий на инфекция при възрастни и деца над 12 год. възраст. В една капсула се съдържат 300 mg имуноглюкан (Beta-(1,3/1,6)-D-Glucan), 160 mg витамин С и 10 mg Цинк. В остър стадий на инфекция се приема по 1 капсула дневно Defendyl® Акут в продължение на 5 дни.

Defendyl® сироп е подходящ за деца над 1 год. възраст, съдържа имуноактивен бета глюкан и вит. С. За повишаване съпротивителните сили на организма се препоръчва превантивен прием в доза 1 ml/5 kg веднъж дневно сутрин на гладно в продължение на 1 до 3 месеца. При остри симптоми на инфекция дневната доза се повишава на 2 ml/5 kg в период за 3-5 дни, след което се продължава с превантивната доза 1 ml/5 kg дневно.

Defendyl® капсули е подходящ за деца над 7 год. възраст и възрастни. Съдържа бета-глюкани, вит. С и Zn. За повишаване съпротивителните сили на организма се приемат 1-2 капсули веднъж дневно в продължение на 1 до 3 месеца. В остър стадий на инфекция се приемат 3 капсули дневно за 3 до 5 дни, след което се продължава с 1-2 капсули дневно сутрин или вечер на гладно. Подходящ е превантивен прием през есенно-зимния период, при чести инфекции, умора, при физическо натоварване и стрес. В една капсула се съдържат 100 mg имуноглюкан (Beta-(1,3/1,6)-D-Glucan), 60 mg вит. С и 5 mg Zn.