до -30% на продукти за женско здраве 
promotions

Никорет никотинов спрей – нов начин за отказване на цигарите

Ако сте решили да откажете цигарите, този спрей ще ви помогне, потискайки желанието ви за пушене, до 60секунди след прилагане, като ви осигури 1мг никотин с всяко впръскване.

Истината за никотина – виновник за цигарената зависимост

Няма изследвания, които доказват, че никотина предизвиква рак. Известно е, обаче, че цигареният дим съдържа 4000 други химични вещества, за много от които е известно, че предизвикват рак.

Съдържанието на множество токсини в цигарения дим, а не съдържанието на никотин, са причината за сърдечно-съдови заболявания и заболявания на белите дробове.

Жълтите петна по пръстите и зъбите не се дължат на никотина, а от съдържащите се в цигарите смоли.

Никотинът е природен продукт, получен от тютюн.

никорет спрейНикотинозаместващата терапия не заменя една зависимост с друга.

Тя ви осигурява по-ниски и контролируеми дози никотин в сравнение с цигарите. Вие приемате такова количество никотин, колкото ви е необходимо, за да смекчите дискомфорта от отнемането, но недостатъчно, за да поддържате устойчива зависимост. В резултат на никотинозаместващата терапи вие имате 2 пъти по-голям шанс да откажете цигарите. Дозата постепенно се намалява, докато не се откажете от никотина завинаги.

Никотинозаместващата терапия не е „вълшебна таблетка” за отказване на цигарите.

Тя не може да превърне заклетия пушач в непушач за една нощ. Тя работи като доставя никотин в кръвта в много ниски дози в сравнение с цигарите, без смоли, въглероден окиси други вредни химични вещества. Това помага да се намали желанието за пушене и  да се облекчи абстинентния синдром и като краен резултат да се откажат цигарите.


Прочетете още:
» Пушенето: Как да се откажете от вредния навик?
» Алкохолизъм
» AUDIT - идентификационен тест за разтройство, свързано с употребата на алкохол.