За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Грижа за кожата след изгаряне
Пантотеновата киселина, известна още като витамин B5, както и като "витамин анти-стрес", е част от витамините от група B и се класифицира като водоразтворим витамин.
Пантенолът действа като бъде абсорбиран през кожата. Основното при него е, че задържа влагата под повърхността на кожата. Това абсорбиране на влага създава ефект на „запълване" в областта, върху която е нанесен, като естествено изглажда кожата, заличава линиите около очите и устата и намалява дълбочината на бръчките. Ако се използва като част от ежедневната грижа, пантенолът може да окаже значителен ефект върху общия вид на вашата кожа.
Провитамин B5 или D-пантенол се използва от години в продуктите за грижа за кожата и косата, заради способността му да задържа влагата, което увеличава съдържанието на вода в кожата и косата и така подобрява еластичността им. D-пантенолът е инертен, но в кожата лесно се превръща в пантотенова киселина. От своя страна пантотеновата киселина се включва като важен компонент в енергийния цикъл на клетката. Пантенолът привлича влага към повърхностния слой на кожата и поради това е добър хидратант и омекотител. Освен това, пантенолът може да подпомогне създаването на епителен слой, като така подобрява възстановяването на кожата.

Ползите от D-пантенол:
 • Противостареещи свойства – пантенолът успокоява, омекотява и хидратира кожата, намалявайки видимостта на фините линии и бръчките.
 • Ексфолиращите му свойства се борят със свободните радикали и подпомагат постоянното изграждане на нови кожни клетки, създавайки по-младежки и свеж вид.
 • Грижа за кожата – Поради лечебните си свойства действа добре за успокояване и хидратиране на суха и напукана кожа.

Масло от ший – масло от Butyrospermum Parkii
Маслото от ший се добива от плода ореха на дървото ший-карите, което расте изключително в тропиците на Африка.
Маслото от ший подхранва кожата с витамините A, E и F. Витамините A и E спомагат за поддържането на кожата светла и здрава. Те са особено подходящи за кожа увредена от слънцето. Помагат за предотвратяване появяването на преждевременни бръчки и линии по лицето. Витамин F защитава и подмладява кожата. Той успокоява грубата, суха или напукана кожа, лесно прониква в нея и й позволява да диша, като не запушва порите. Маслото от ший има високо ниво на канелена киселина, която е естествен слънцезащитен филтър. Маслото от ший действа и противовъзпалително. Кожни състояния като акне, екзема и псориазис могат да се третират с редовно нанасяне на нерафинирано масло от ший върху засегнатата област. Тъй като е богато на витамини и минерали, маслото от ший помага за успокояването и оздравяването на кожа засегната от тези състояния.

Panthenol Forte 10% охлаждащ спрей

 • Интензивно охлаждащ спрей с максимум 10% съдържание на D-пантенол и комплекс от витамините A, E и F.
 • Спреят е създаден за третиране на кожа раздразнена от слънцето или други фактори.
 • Лесно нанасяне на чувствителни места.
 • Попива бързо и не създава усещане за лепкавост
 • Максимално съдържание на D-пантенол*
 • Интензивно възстановяване след раздразнение
 • Ефект на допълнително охлаждане
 • Комплекс от витамините A, E и F за по-бързи резултати
Panthenol Forte 6% масло за тяло

Наситеното масло за тяло бързо възстановява кожата и я оставя мека, гладка и защитена от фин филм.
Третира кожа раздразнена от слънцето или стресирана от други фактори.
Лесно се нанася на чувствителни места.
Попива бързо и не оставя усещане за лепкавост по кожата.
Приятният мек аромат добавя усещане за свежест
6% D-пантенол, 7% масло от ший
Защита на ДНК в клетките
Възстановява, подхранва и изглажда кожата ви
Намалява признаците на стареене
Подхранва кожата и освежава
200ml + 100ml БЕЗПЛАТНО