За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Готови ли сте за лятото? Посетете нашия ЛЕТЕН МАГАЗИН и се възползвайте от многобройните ни промоции и специални предложения
Грижа за красиви стъпала
Нека си признаем: мислите за външния ни вид рядко включват стъпалата.

Едва когато температурите скочат и започнем да разопаковаме краката си от топлите обувки и плътните чорапи, те влизат в списъка с приоритети. Преди да обуем сандалите, е идеално време за инспекция, тъй като освен че са по-красиви, обгрижените стъпала са по-здрави.
 
През дългите зимни месеци нашите боси крака почти не са виждали дневна светлина. Едва когато времето се затопли и с ентусиазъм започнем да преглеждаме летния си гардероб и сандалите, които излагат на показ нашите стъпала, се сещаме, че тези задълго изчезнали от погледа ни части от нашето тяло също се нуждаят от грижи. Добре обгрижените стъпала изглеждат по-красиво. Успоредно с естетичния аспект обаче не бива да забравяме, че правилната грижа подобрява също здравословното им състояние, като ни дарява с лекота и удоволствие при движение на открито и ни позволява да се насладим пълноценно на слънчевите дни.

Своевременно отстраняване на загрубялата кожа

Всекидневно използваме  кремове, серуми и лосиони лицето, шията, деколтето и ръцете си, понякога цялото тяло, но стигаме ли до краката? При това кожата на петите принадлежи към особено сухите зони. Винаги, когато стоите или вървите, се създава натиск и триене, които предизвикват  образуването на удебелен рогов слой на кожата (мазол) като защита. Ако обаче не му се обърне внимание, той нараства над здравословния обем и загубва всякаква еластичност. В най-лошия случай може да се стигне до рагади - дълбоки цепнатини по кожата, които отварят врати за проникването на микроби и възникването на инфекции.
Прекалено силното вроговяване на кожата може да бъде предотвратено чрез регулярен пилинг или почистване на загрубелите участъци с пемза. По-тежките случаи е добре да бъдат оставени в ръцете на професионалист (подолог). Той може да ви посъветва също какви продукти за грижа биха били подходящи във вашия случай, за да може кожата на стъпалата ви да възстанови своята мекота и еластичнос

ParasoftinЗа улеснение при грижата за по-красиви стъпала опитайте ексофолращите чорапи ПАРАСОФТИН, които:
1 Омекотяват крака и стъпала;
2 Ексфолират втвърдените места;
3 Обновяват  кожата;
4 Овлажняват  сухата кожа;
5 Придават гладък и мек вид на кожата.

Опаковката Парасофтин съдържа чифт чорапи и съпътстващо съдържание от екстракти за тях. Парасофтин  са подходящи за жени и мъже, универсални  като размер, и са изключително удобни, защото се използват  в домашни условия, само веднъж месечно.

СЪСТАВКИ И ДЕЙСТВИЯ:
Ексфолиращите съставки AHA и BHA киселини премахват мъртвите клетки, а богатия асортимент от растителни екстракти и добавки като лимон, круша, кактус, маракуя, ананас, грозе, мед, алантоин подхранват и възстановяват кожата.

КАК  ДЕЙСТВА ПАРАСОФТИН?
Процесът на обновяване на кожата стартира след около 5-7 дни след употреба и трае близо седмица.
2 седмици след употребата ще получите желания ефект!