Коледен магазин

Грижа за мазната кожа през есента

Есента е преход между лятото и зимата и човек трябва да се погрижи за кожата си от нанесените през лятото щети и да я подготви за зимата, когато температурите падат и тя става по-суха, губи ценна влага. Затова трябва да си набавим подходящи за нашия тип кожа продукти за ексфолиране, овлажняване и подхранване.

Мазната кожа е от типа кожи, най-труден за поддържане. Въпреки, че причината най-често е генетична, с повече усилия и грижи, човек може да се справи с този проблем. Прекаленото производство на мазнини води до запушване на порите, мазен блясък, разширени пори. Най-често мазната кожа се среща при тинейджърите в периода на полово съзряване, при бременните, при жените с повишени нива на тестостерон. Ако бъде добре поддържана, мазната кожа има предимство, че старее по-бавно.Изключително важнa е личната хигиена. Всяка сутрин и вечер лицето трябва да се почиства с подходяща козметика за отстраняване на излишния себум и замърсявания, за да може порите да не се запушват и образуват черни точки. След това може да нанесете тонизиращ лосион, който има за цел да премахне всякакви следи от останала мръсотия. Така кожата ще бъде не само чиста, но и тонизирана и свежа. След това кожата има нужда от хидратация и се нуждае от козметика с овлажняващ ефект. Може да се предпазите от вредните слънчеви лъчи с подходяща за мазна кожа козметика. Хората с мазна кожа не бива да използват продукти, съдържащи масла. Домашните маски за мазна кожа също помагат. Добре е те да се правят веднъж седмично. Те допринасят за свиването на порите на лицето и ограничават възможността за образуване на черни точки.

Домашни маски за мазна кожа

1. Разбъркайте белтък от яйце, след което добавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте отново.
Накрая добавете и 1 супена лъжица сок от лимон. Покрийте лицето и врата и след 10 минути изплакнете.

2. Изстискайте сока от една краставица и смесете с няколко капки от лимон.
Нанесете на лицето и оставете за един час без да изплаквате.

За да помогнете на организма да се справи и отвътре с проблема – мазна кожа, можете да промените и хранителния си режим. Изключете от дневното си меню тестените и сладки храни, газираните напитки и мазното месо. Наблегнете на плодовете, зеленчуците и рибата, варивата също са разрешени.

Козметика за мазна и акнеична кожа      Хранителни добавки при акне       Ултразвукова четка за почистване на лице