Коледен магазин

Знаете ли реалното си телесно тегло?

Водата представлява средно 60% от теглото на човешкото тяло и се намира най-вече в клетките, кръвта, кожата, органите и мускулите. Въпреки че наличието на вода в тялото е естествено явление, при хората с нарушения задържането на вода може да се превърне в проблем.

Хидролесс при задържане на вода

Задържането на вода в организма често може да бъде объркано с напълняването, затова ще ви посочим няколко прости признака, които могат да ви покажат първите знаци  на задържане вода в организма:
1. Краката ви са подути и натежали;
2. Спазвате диета и правите упражнения, но теглото ви остава непроменено;
3. Трудно ви е да си сложите или махнете пръстените;
4. Понякога усещате тялото си издуто и имате чувство на подуване;
5. Вечер имате следи от чорапи по краката.
 


Защо организмът задържа вода?


Има много причини, които предизвикват задържане на течности в организма и повечето от тях са свързани с неподходящи диети, хормонални проблеми, употребата на противозачатъчни таблетки и недостатъчно физическо натоварване.


Задържането на вода и целулитът.


Когато тялото ни складира твърде много от консумираните мазнини, мастните клетки стават прекалено големи и започват да пречат на кръвоносните и лимфните съдове. Това засяга дренажа на водата и токсините. Задържането на вода и дегенерацията на колагеновите влакна или на епителните влакна правят кожата неравна. Това състояние се нарича ефект на портокаловата кожа. Това явление е видимо, особено в някои зони като бедрата и задните части.