Продукти за имунитет до -35%
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено

Идеи за хидратация на кожата през лятотоЛято е. Край на дългите ръкави, дългите панталони, дебелите пуловери и чорапи. Харесвате ли вида на кожата си?  Може би все още е светла, но достатъчно ли е хидратирана?  Препоръчваме ви няколко техники за подхранването и поддържането и:

1. Зелените листни зеленчуци са прекрасна храна, която ще захрани кожата ви с достатъчно антиоксиданти, които подпомагат регенеративните процеси.

2. Здравословните (естествени) мазнини. Те помагат на клетките да се възстановят и хидратират кожата. Препоръчително е всеки ден да се хапват авокадо, сурови ядки, прясна сьомга или яйца.

3. Пийте повече вода. Тя помага на тялото да се изчисти от всякакви токсини, а органите функционират по-ефективно. Колкото сте по-хидратирани, толкова по-добре изглежда кожата ви.

4. Пробиотични храни. Храносмилателната система изобилства от милиони бактерии, които подпомагат функционирането й и ни правят по-здрави. Приемането на пробиотични храни подпомага стомашно-чревната флора и имунната система.

5. Без полуфабриканти. Пакетираната храна съдържа захар/подсладители, оцветителни, консерванти, мазнини и много сол. Те натоварват храносмилателната система и имат негативно влияние върху организма.

6. По-малко месо  и млечни продукти – препълнени са с антибиотици и хормони и могат да причинят хормонален дисбаланс и спад на нивото на здравословните чревни бактерии.

7. Ограничете алкохола. Той натоварва кръвотворните органи – далак и черен дроб и причинява дехидратация. Изключително вреден е за кожата, задържа вода в организма и предизвиква отоци.

8. По-малко козметика. Козметичните кремове, масла, тоници и лосиони са пълни с консерванти, оцветители и парфюми, които не могат да се усвоят от кожата. Те често блокират важни звена в клетката и нарушават баланса й. Използвайте натурални природни средства.

9. Натурални средства за красота. Не се предоверявайте на етикети съдържащи „био” и „еко”. Натуралните продукти, които можете да си набавите сами, са най-надеждни и заместват напълно синтетичната козметика. В специализираните магазини вече могат да се намерят кремове за лице и тяло, изцяло разработени на основата на стари и изпитани рецепти, основаващи се на българското билково разнообразие.

Напомняме, че най-добър съвет може да получите от фармацевтите в аптеки Афиа.

Информация: списание Алианс Сървиз
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД