Подсилете имунитета  -25%
promotions

Кои грешки да избягвате, ако страдате от сенна хрема

Близо една четвърт от населението на Земята страда от сенна хрема. Оказва се, че голяма част от болните несъзнателно допускат редица грешки по време на алергичния сезон, които допълнително влошават симптомите и съответно – качеството на живот. Ето някои от тях.

Къпане само сутрин


Безспорно сутрешният душ е много освежаващ. Но ако страдате от сенна хрема, е препоръчително да се къпете и вечер, след като се приберете. Ако прекарвате повече време през деня навън, особено в близост до растителни площи, полените могат да полепнат по кожата и косата и да обострят алергичните симптоми. Водата ще ги отмие и ще облекчи състоянието ви.


Разхлаждане в плувните басейни


Миризмата на хлор може да раздразни носната лигавица и белите дробове и да провокира кашлица, затова е добре да избягвате това разхлаждащо удоволствие. Същото се отнася и за силните парфюми. А ароматите и багрилата, използвани в козметиката, почистващите препарати могат да причинят алергична реакция на кожата (контактен дерматит). Тя да предизвика сърбеж, чесане, които да влошат още повече и останалите алергични симптоми.  


Кафе за тонус


Колкото и да ви е трудно да се откажете от сутрешната енергийна напитка, по-добре направете тази жертва. Кофеинът стимулира прекалено надбъбречните жлези. А те вече са достатъчно натоварени заради сенната хрема. Освен това той намалява способността на организма да усвоява полезните вещества от храната. Млечните храни, тези, съдържащи глутен (пшеница, овес, ечемик) и месото също трябва да бъдат ограничени до минимум, защото увеличават производството на слуз в тялото.Подценяване на профилактиката


А тя е изключително важна за преборване на алергичното заболяване. Изследвания показват, че ако започнете терапията по-рано, симптомите на сенната хрема ще бъдат по-слабо изразени, когато се появят. Ако търсите ефективно и същевременно щадящо организма и без никакви странични ефекти лечение, подходящ избор е хомеопатичният препарат Ринитал, комбиниран с Шуслерови соли №2, 3, 8 на Немския хомеопатичен съюз (DHU).

Успешният ефект на Ринитал за профилактика и лечение на алергичната хрема е доказан чрез редица клинични проучвания. Лекарството облекчава неприятните симптоми, без да предизвиква сънливост или забавени реакции както повечето традиционни лекарства. Възстановява нарушения баланс на имунната система и намалява чувствителността на организма към алергена, а това води до постепенно намаляване на алергичните прояви. Подходящ е и за деца над 1 г., бременни и кърмещи жени. Започнете приема на 3х1 табл. дневно Ринитал поне 6 седмици преди съответния алергичен период. А ако симптомите вече са изразени, взимайте по 1 табл. на всеки час до максимум 12 табл. на ден (за деца под 12 г. дозировката е по 1 табл. на всеки 2 часа, до 8 табл. дневно).
След острия период намалете дозировката на 3 табл. на ден още 3-4 седмици.

Шуслерова сол №2 калциев фосфат - участва в регулацията на белтъчните структури (алергените са чужди белтъци) и връща баланса на организма при алергична реакция.

Шуслерова сол №3 железен фосфат – овладява острия възпалителен процес на лигавиците, с който се характеризира сенната хрема.

Шуслерова сол №8 натриев хлорид – регулира водния баланс в организма – повлиява воднистата хрема и осигурява регенерацията на лигавиците.

За профилактика на алергична хрема се приема по 1 табл. от всяка сол 5 пъти дневно при възрастни (до 3 табл. за деца), като приемът започва 6-7 седмици преди очакваната поява на алергизиращите полени.

За лечение на острите симптоми се приема по 1 табл. от всяка сол през интервал от 1 час, а след облекчаване на състоянието – до 3 табл. от всяка сол на ден в продължение на още 2 месеца.

Можете да поръчате Ринитал ТУК , а комбинацията от Шуслерови соли за алергична хрема – ТУК