-25% на всички продукти на Avene

За Хомеопатията с любов

Хомеопатия, шуслерови соли


Хомеопатията може да лекува остри и хронични заболявания.


- Острото заболяване има внезапно  начало. Най-честото такова заболяване във всички възрастови групи е обикновената настинка . Тя се причинява от вирусна инфекция, която въздейства на дихателната система. Започва внезапно с висока температура, болки в мускулите.  Хомеопатичното лекарство за защита е предназначено да стимулира имунната система и да направи  възстановяването по-бързо. Което налага приема на хомеопатичния медикамент да става често по време на острата фаза.
- Хроничното заболяване е дългогодишен или повтарящ се здравен проблем. Продължителността на лечението и възможността за постигане на положителни резултати,  зависят от много фактори като естеството на заболяването, медицинската история на семейството, предишно лечение и индивидуалните особености на човека. Терапевтът, по време на хомеопатичното интервю (което представлява прегледът) трябва да проникне под всички защитни слоеве на личността, застанала пред него. Целта е да се помогне на човек да се върне в състояние на благополучие чрез индивидуализирано хомеопатично лечение.

Хомеопатичните лекарства са способни да влияят на състоянието на ума. Те могат да действат специфично, да подобрят такива емоционални нарушения, като прекомерна тревожност , раздразнителност, несигурност, неоправдана ревност, подозрителност (параноидна) страхове, депресия, неврози и т.н. Освен това,са ефективни  и в темперамента и поведенчески проблеми, наблюдавани често при деца, като раздразнителност, твърдоглавие, лош нрав , настроения, страхове, фобии. Чрез облекчаване на емоциите , хомеопатичните лекарства предизвикват хармонично състояние на здраве.


Какво можете да направите сега, за да си помогнете срещу настинка? Използвайте Солите на д-р Шуслер !


Шуслерова сол № 3 - Ферум  Фосфорикум има силен антиоксидантен ефект. Желязото спомага за регенерацията на ензимните системи, защитаващи клетките, както и неутрализира вредните за клетките вещества. Шуслерова сол № 3 се приема профилактично в сезона на грипните и вирусни заболявания. Следователно, трябва да се предприеме незабавно , когато първите признаци на грип са на лице  . Под формата на таблетки Ферум  Фосфорикум се използва най-често с потенциране D12. Обичайната доза е от 3 до 6 таблетки на ден. Таблетките се приемат 30 минути преди или след хранене и се оставят да се разтопят бавно в устата. Приема се завишава при остри състояния (приема се на всеки 3-5 минути по една таблетка до постигане на подобрение).
Личностни черти. Хората с необходимост от Ферум  Фосфорикум  са с особено високи изисквания към себе. Искат да изпълнят всичко прецизно, свръхточно. Те се характеризират с ясно изразена услужливост. Често се чувстват претоварени и надценяват своите физически възможности. Търканията между вътрешния и външния свят обременява характера. Те копнеят за почивка, която е в противоречие с изискванията им. Ферум  Фосфорикум  им помага вътрешно, за да се пренастроят, за да станат по-наясно с личните си нужди и да са в хармония с живота.

Шуслерова сол № 4 - Калиев хлорид е правилното лекарство за съществуващите симптоми . Стимулира дейността на жлезите .Според д-р Шуслер той е горивото за жлезите. Шуслерова сол № 4 се препоръчва като средство във втория етап на болестта (в първия етап № 3 Ферум Фосфорикум), преди да стане хронична. В този етап има изобилно изпотяване, вискозни слузни (жилави) секрети, кашлица, подуване на лимфните възли и/или силна болка. Признаци за дефицит на Калиум хлоратум: слизестата кашлица (с белезникава слуз), бронхит, гъста слюнка, бяло покритие на език .
Личностни черти. Това са личности, които са много привързани към дома, грижовни. Налице е необходимост от тях, за да помагат на другите; те имат свои собствени интереси често на заден план. Те съпреживяват чувствата на другите. Обременява характера им, когато потискат чувствата си, поради социални или морални норми, както и преувеличението в областта на чувствата (екзалтирано поведение).

Шуслерова сол № 6 -  е бавно действаща клетъчна сол, която цялостно променя тялото . Използва се когато е налице възпаление в третия стадий на дадено заболяване, т.е.жълто-зелено оцветени секрети , кашлица или подобни оплаквания, които са съществували в продължение на няколко дни. По време на тази фаза, тялото започва естествения процес на регенерация. Калиевият сулфат подкрепя този оздравителен процес. Шуслерова сол № 6 стимулира функцията на панкреаса, който е отговорен за производството на инсулин. Подпомага ефективността на черния дроб, за процесите на детоксикация в организма. Регулира меланина, който е в пряка зависимост с пигментация на кожата. Д-р Шуслер отрежда специална роля на тази сол като противовъзпалително средство и минерал на кожата
Личностни черти :  Имат постоянен стремеж да отговорят на очакванията на другите, което води до прекомерно внимание на живота на другите. Хора, които са силно обсебени от външния свят. Подчиняват се на принуди идващи от вън. Робско изпълнение на чуждите очаквания. Те очакват, че всички останали трябва да се подчиняват на този модел на поведение. Симптоми - умора и инертност, тъжен и склонен към депресивни настроения, изключително небалансиран и мрачен. Промени в настроението (от истеричен и деспотичен до плачлив в рамките на минути).

Схемата за подсилване на имунитета е:
сутрин сол №3,
на обяд сол №7,
вечер сол №6.
За деца по 2-3 таблетки от всяка сол, за възрастни по 5 таблетки всеки ден. Продължителност: 4-6 седмици
Наред с тези средства за защита на най-ефективното лечение е почивка и много течности. За да се увеличат теченостите, опитайте топла вода с лимонов сок и малко мед и допълнително витамин С.Насърчавайте лека диета на супи, пресни плодове, зеленчуци и много чист въздух. 
За разлика от антибиотиците и други подобни лекарства, хомеопатичните гранули  не пречат на храносмилането. Също така те не предизвикват никакви алергии, нито причиняват никаква вреда дори ако се приема в продължение на дълъг период от време.
Деца, охотно приемат хомеопатични, защото са сладки на вкус. Наистина, хомеопатията е Дете-Приятел!


Какви са Хомеопатичните комбинации?


Хомеопатичните комбинирани лекарства са формули (в много ниски потенции), в които няколко хомеопатични вещества се смесват заедно в едно средство за защита.
Ако не разполагате с достъп до хомеопат , спокойно можете да се доверите на  фармацевт в аптека за някои леки остри състояния като грип, възпалено гърло, конюнктивит, повишена температура, диария, главоболие и т.н., такива комбинации могат да бъдат от полза, за да се получи временно облекчение .

Хомеопатичните комбинации:
Cinnabsin®-се препоръчва при остър, както и при хроничен риносинуит.
Influcid®-стимулира действието на механизмите за самозащита в естествен и балансиран начин.
Tonsilotren®- болки или затруднения при преглъщане са ключови симптоми на възпаление на сливиците
Rhinital®-Помага за предотвратяване и облекчаване на алергични симптоми на ринит
Кокулин - при прилошаване при пътуване
Камилия - при смущения, свързани с никнене на зъбки
Арнигел - мускулни травми и контузии.
Парагрип - при грипни състояния.ОВИ.
Гастроцинезин -  при стомашни болки, тежест, парене и гастроезофагиален рефлукс
Хомеовокс - при загуба на глас, пресипналост, умора на гласните струни ,ларингити
Коризалия  - хрема (дразнеща водниста секреция от носа, запушен нос).Облекчава дишането.
Хомеожен-9 - болки в гърлото(ларингити,пресипналост).Болкоуспокояващо и противовъзпалително действие.Облекчава болката и дразненето в гърлото
Осцилококцинум - профилактика и лечение на грипни състояния в начален и клиничен стадий - температура - втрисане - мускулни болки. Под формата на пилули в еднодозова опаковка.
Стодал сироп - при кашлица от различен произход.Облекчава сухата или влажна кашлица.Успокоява дразненето при сухата кашлица.Спомага отделянето на слузните храчки при влажната .
Седатив ПС - при тревожност, напрегнатост и неспокоен сън. Намалява стреса.Без привикване
Хомеоплазмин маз - при охлузвания, напукване и протриване
 

Кога да спрете да използвате хомеопатичнa комбинация?


- В момента, в който се намери добър хомеопат!
- Ако проблемът не бъде отстранен или се обостри  въпреки, използването на комбинация.
Самолечението не може да замени помощта на специалиста, но във всички случаи може да спести много страдания на пострадалия и тревоги на близкитe.


помощник-фармацевт Дарина Вълканова
аптека Афиа Била