Продукти за имунитет до -35%
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено

Без стомашен дискомфорт в празничната нощ

Декември е един от най-прекрасните месеци в годината, изпълнен с празнично настроение. За съжаление, след радостните семейни тържества и богати трапези, дрехите ни често са готови „да спукат шевовете“. За да се радвате на празниците без да си създавате дискомфорт, спазвайте няколко прости правила:
Не се лишавайте!  Коледа със семейството е специален момент и трапезата  е заредена с традиционни за празника храни. Насладете им се!
Планирайте! Пригответе и хапвайте  всеки ден  някоя от традиционните коледни храни.  Не гладувайте през  целия ден в очакване на тържеството. Ако вечерята ви е традиционната пуйка или свинско със зеле,  не  закусвайте с баница и палачинки. Една лека плодова закуска  и обяд от свежи зеленчуци ще ви позволи по-обилна вечеря.
Помнете, че умът, а не стомахът,  е този, който ни казва че сме гладни! В повечето случаи гладът ни е провокиран от вида и аромата на вкусната храна, която съпътства всички празници. Преди да посегнете към следващото парче баница си задайте въпроса дали наистина сте гладен или баницата е много апетитна.
Хранете се бавно! На тялото са му необходими около 20 минути, за да изпрати сигнал до центъра на ситостта в мозъка. Не яжте непрекъснато през това време, за да не се почувствате като надут балон.
Пийте вода! Жаждата често се бърка с чувството за глад и ние продължаваме да се храним, независимо, че стомахът ни е пълен.
Оставете място за десерта!


Има множество лекарства без рецепта и  хранителни добавки, които облекчават тежестта в стомаха, киселините и подуването.


За да се справите с подутия корем можете да приемете 3 таблетки Джеймисън Храносмилателни Ензими по време на хранене. Те съдържат комбинация от 6 вида храносмилателни ензими от растителен произход, които спомагат за по-доброто разграждане и усвояване на въглехидратите, мазнините и протеините.
ГависконАко имате стомашни киселини, вземете Гавискон след хранене. Това е лекарство без рецепта, което образува защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, като по този начин възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода. Отстранява бързо изгарящата болка от стомашните киселини 3 минути след прием и осигурява дълготрайно действие до 4 часа.
Подходящо  е за възрастни и деца над 12 години.

Допелхерц ХепабалансПрепарати, съдържащи екстракти от артишок и бял трън са с доказан ефект при различни смущения в храносмилането и чернодробната функция. Екстрактът от артишок може да помогне при различни стомашно-чревни неразположения, като чувство на подуване, запек и др. Екстрактът  от плодове на бял трън още в миналото е използван при проблеми с черния дроб и жлъчка, и за редуциране на високите холестеролови нива.

Най-ценната съставка на този екстракт е флавоноидът силимарин, който благодарение на антиоксидантните си свойства подпомага сложните метаболитни процеси в чернодробните клетки. Известно е, че допринася за клетъчна регенерация, като същевременно потиска фибротичните процеси, а също така може да окаже благоприятен ефект спрямо действието на някои токсини, например алкохол.Правилното функциониране на черния дроб и жлъчката, особено след нахранване, е от голямо значение за храносмилането. Такава комбинация ни предлага хранителната добавка Хепабаланс на немския производител Допелхерц. Приема се по 3 капсули дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Подходящ е за възрастни и деца над 12 години.

Хомеопатично решение при стомашен дискомфорт, съобразно консумираната храна


Мазните храни. Организмът се затруднява да ги преработи и усвои, ако страда от хронично повишена киселинност. И така те се отлагат в тялото под формата на тлъстини. Сигурен белег за проблеми с преработването на мазнините е например прекомерното омазняване на косата и на кожата или обратното – силно понижената  мастна секреция, тоест много суха кожа и коса. Тялото обаче разполага с естествена защита срещу лошото усвояване на мазнините и повишената киселинност. Това е натриевият фосфат (Шуслерова сол №9), който е известен още и като „Шуслерова сода”. Лекува киселини, ускорява метаболизма, подобрява функциите на отделителната система.

При киселини/тежест след  ядене: Разтворете 10 таблетки от сол №9 в гореща вода. Изпийте течността на малки глътки.
Газообразуващите храни. Не винаги обаче само те са виновни за газовете и подуването на стомаха. За да могат да се преработят, е много важна гладката мускулатура. За функционирането й е необходим магнезий, който я поддържа във форма. Тук проблемът е, че магнезият е минерал, който организмът губи много лесно (при стрес, изпотяване). Затова е необходим прием на магнезиев фосфат (Шуслерова сол №7), който лекува спазми на мускулите.

При газове/подуване на стомаха: Разтворете 10 таблетки от сол №7 в гореща вода. Изпийте течността на малки глътки.
Алкохолът. Типичен признак за проблем с преработването на алкохола е зачервяването на носа. Това показва, че черният дроб не е в състояние да се справи с вредните вещества, защото в  тялото има изразен дефицит на натриев сулфат (Шуслерова сол №10), който спасява тъканите от вредните токсини и улеснява работата на отделителната система.

При главоболие/махмурлук: Разтворете 10 таблетки от сол №10 и още толкова от сол №4 в гореща вода и изпийте течността на малки глътки. При необходимост повторете.
Каквото и меню да изберете в празничната нощ добавете към него няколко храни-лекарства. Те са богати на необходимите минерални соли, подпомагащи преработването на храната и детоксикацията на тялото. Това са копър (Шуслерова сол №9), чесън (Шуслерова сол №7), ябълки (Шуслерова сол №6) и спанак (Шуслерова сол №10).
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД