-25% на всички продукти на Avene

Хомеопатична аптечка за път

 с монопрепаратите на Немски хомеопатичен съюз

Осигурете си спокойно пътуване с помощта на тази, малка, но ефективна аптечка с подбрани хомеопатични средства. Подходящи са за цялото семейство, особено в случаи, в които нямате бърз достъп до лекарска помощ.
При травма, навяхване, слънчево изгаряне или ухапване от насекомо използвайте хомеопатия и ще се убедите в бързото и действие. Същото се отнася и за остри състояния като настинки и грип, стомашно-чревни проблеми, главоболие и др.

Защо хомеопатичната аптечка е толкова удобна за път? Лекарствата са лесни за употреба, щадящи организма и без никакви странични ефекти. Могат да се използват и като допълнително лечение, съпътстващо конвенционалното.

При стомашно-чревни проблеми
Изберете подходящото за вас лекарство спрямо симптомите ви:

Окубака D6 е подходяща при храносмилателни смущения след консумация на развалена храна, непознати храни или непоносимост към хранителни вещества. Болният се оплаква от киселини, гадене, повръщане, диария или запек, метеоризъм. Лекарството може да се взема и профилактично преди предстоящи пътувания. Дозировка на Окубака D6: от 2 до 4 пъти/ден по 10 глобули.
Арсеникум албум D12 е подходящ при остри гастро-ентерити (при вирусни инфекции), с парене в стомаха, остри болки;киселини;обилно повръщане с крайно изтощение;водниста диария. Ефективно средство за лечение на хранителни интоксикации след консумация на развалено месо, колбаси или морски дарове. Дозировка на Арсеникум албум D12: При остри състояния: на 2 часа по 10 глобули, до 6 пъти дневно. При подобрение приемите се разреждат постепенно до 3 пъти по 10 глобули.
При хронични състояния: 2-3 пъти по 10 глобули.

При травми, натъртване, синини
Арника монтана D6. Хомеопатично лекарство N1 за всякакъв вид травми, наранявания, кървене от малки рани, разтежение и болки в мускулите при контузии, за по-бързо зарастване на рани.
Чудесен помощник за родителите на активни деца, които често се сдобиват с болезнени натъртвания, синини и цицини. Дайте Арника D6 възможно най-скоро след инцидента, начесто през 15-30минути, заедно със студен компрес на травмираното място и другите нужни мерки за първа помощ. Така ще предотвратите появата на отоци и ще редуцирате посиняването. Има и обезболяващо действие.
Дозировка на Арника монтана D6: При остри симптоми - на всеки 30-60мин. по 10 глобули, до 6 пъти дневно.
При хронични състояния: 2-3 пъти по 10 глобули.

При ужилване от насекомо
Апис мелифика D30. Хомеопатично средство за първа помощ при ужилвания, ухапвания от насекоми и алергични реакции. Правилно използвано, лекарството намалява болката, отока, обрива и ускорява излекуването. Препоръчва се при:
- Ужилване от пчела, оса, стършел, комари и др.насекоми - с розов, оточен обрив
- Слънчево изгаряне с розова, пареща кожа и подпухналост
- Слънчева алергия с розов, оточен обрив, като състоянието се подобрява при налагане на студени компреси.
ВАЖНО! При хора, алергични към ухапвания от насекоми, приложението на Апис мелифика D30 не отменя нуждата от спешна лекарска консултация!
Дозировка на Апис мелифика D30: При остри симптоми - на всеки 30 мин.по 10 глобули, до 6 пъти дневно. При подобрение - разреждане на 2 ч. по 10 глобули до пълно отзвучаване на симптомите.
При хронични симптоми - 2-3 пъти по 10 глобули.

При висока температура, грип, главоболие
Беладона D6. Извоювала си е популярност, благодарение на ефективното си действие при внезапно начало на грип с висока температура (до 39-40 градуса Целзий), която обаче постепенно се променя (спада леко, покачва се и т.н.). Кожата на лицето е ярко зачервена, излъчва силна топлина и е изпотена. В контраст с главата, ръцете и краката са студени. Болният е отпуснат, сънлив, но не може да заспи. Очите му блестят, зениците са разширени, светлината го дразни.
Беладона се препоръчва също при главоболие с остро начало, като болката е мъчителна и пулсираща, лицето отново е зачервено. Болният се подобрява, когато си почива на легло в затъмнено помещение или постави студен компрес на главата си.
Този медикамент може да се използва и при слънчево изгаряне, но с аленочервена кожа.
Дозировка на Беладона D6: При остри състояния - на всеки 30-60 мин. по 10 глобули, до 6 пъти дневно.
При подобрение: 3-4 пъти по 10 глобули.

Общи препоръки за приема на монопрепаратите на DHU
Монопрепаратите в разреждания D6, D10, D12 са подходящи за бърза реакция при проява на първи, леки симптоми на дадено заболяване.
Монопрепаратите в разреждане D30 са подходящи за реакция при ясно установено заболяване (остро или хронично), както и по лекарско предисание.
Монопрепаратите в разреждане D1000 се прилагат само след индивидуално дозиране от лекар хомеопат.
При проява на първи, леки симптоми хомеопатичните лекарства се прилагат начесто, на всеки 15 минути до 1-2 часа, до 6 пъти дневно.
При настъпване на подобрение, приемът на лекарството се разрежда постепенно до 3-4 пъти дневно.
При хронични състояния хомеопатичните лекарства се приемат от 1 до 3 пъти дневно до 1 път седмично в зависимост от заболяването и конкретния медикамент.

ВАЖНО: При всички остри състояния, ако в рамките на 24 до 48 часа не настъпи подобрение, задължително потърсете лекарски съвет! Хроничните заболявания се лекуват под лекарски контрол.