Коледен магазин

Имате целулит? Лицето го издава ...

шуслерови соли против целулитБръчки около очите тип пачи крак, кръстосани бръчици във вътрешния край на окото, лъщяща кожа, бръчки около ушите и оточност на лицето. Ако тези проблеми са се „настанали" на вашето лице, специалистите по лицев анализ без проблем ще предположат, че страдате от целулит (проблеми със съедини­телната тъкан).

Според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), създадена пре­ди повече от 100 години и доразвита от д-р Курт Хикетийр (1891-1958), на лице­то ясно се изписват състоянието на организма и дисбалансът на минерални ве­щества в тялото, които са жизненоважни за неговото нормално функциониране. Всъщност д-р Шуслер прави тези открития за лицевата диагностика във връзка със своя терапевтичен метод с 12 минерални соли. Той установява, че всяка тъ­кан е изградена от една или няколко такива соли и съответно се нуждае от тях, за да бъде здрава. Така д-р Шуслер създава своята терапия, в която 12-те соли се произвеждат леко разредени (в концентрацията, в която са в клетките) и сти­мулират организма да усвоява липсващите му минерални вещества от храната.

Причина за издайническата функция на човешкото лице е, че то е с по-богата вегетативна инервация в сравнение с другите кожни зони. То е постоянно от­крито и изложено на всички външни влияния (светлина, въздух, метеорологични и химични въздействия).

Описаните признаци по лицето всъщност сигнализи­рат, че във вашия организъм има липса на три ва­жни минерални соли, които се грижат за здравето и добрия вид на кожата. Решават проблемите с липса на еластичност, здравина на съединител­ната тъкан и задържането на вода, които се со­чат за основните виновници за появата на ом­разната портокалова кожа. Основната Шуслерова сoл за лечение на целулит е солта на еластичната съединителна тъкан сол №1)

Бръцичите около очите подсказват, че трябва да приемате калциев флуорид (Шуслерова сол №1) тя е основен елемент на кожата и се грижи за еластичността на тъканите, костите и сухожилията. Подходяща е за профилактика и лечение освен на целулит, така и на разширени вени и стрии.

Оточността на лицето пък е свидетелство, че ви липсва натриев хлорид (Шуслеро­ва сол №8). Това е познатата ни готварска сол. Минера­лът координира водния баланс в организма и транспорта на хранителни вещества. При дефицит му възниква опас­ност от дехидратация и проблеми с метаболизма. При из­лишък се затормозява изхвърлянето на течности и се сти­га до отоци.

Бръчките около ушите и лъщящата кожа са свидетелство, че ви трябва силицея (Шуслерова сол №11). Тя пък е известна с колагенообразуващото си действие, бори се с бръчките и има мощна антицелулитна сила, защото поддържа в добра форма кръвоносните съдо­ве и така в съединителната тъкан не се задържат токси­ни и вредни вещества (не се образуват целулитни депа).

Както вече сте се досетили, с комбинацията от тези три соли се от­варя пътя към красотата и новото ви аз. Трябва да я прилагате еже­дневно, като взимате от всяка по 5 таблетки в следната последова­телност: сутрин - №1, на обяд - №8 и вечер - №11. Програмата трябва да се изпълнява минимум 4-6 седмици, като най-добрият ефект ес­тествено ще дойде в съчетание с активно движение, балансирано хранене и много добро настроение!

Вижте още:

>> Бърз справочник за избор на Шуслерова сол 
>> Комбинации за отслабване, стрии и целулит