до -30% на продукти за женско здраве 
promotions

Имате целулит? Лицето го издава ...

шуслерови соли против целулитБръчки около очите тип пачи крак, кръстосани бръчици във вътрешния край на окото, лъщяща кожа, бръчки около ушите и оточност на лицето. Ако тези проблеми са се „настанали" на вашето лице, специалистите по лицев анализ без проблем ще предположат, че страдате от целулит (проблеми със съедини­телната тъкан).

Според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер (1821-1898), създадена пре­ди повече от 100 години и доразвита от д-р Курт Хикетийр (1891-1958), на лице­то ясно се изписват състоянието на организма и дисбалансът на минерални ве­щества в тялото, които са жизненоважни за неговото нормално функциониране. Всъщност д-р Шуслер прави тези открития за лицевата диагностика във връзка със своя терапевтичен метод с 12 минерални соли. Той установява, че всяка тъ­кан е изградена от една или няколко такива соли и съответно се нуждае от тях, за да бъде здрава. Така д-р Шуслер създава своята терапия, в която 12-те соли се произвеждат леко разредени (в концентрацията, в която са в клетките) и сти­мулират организма да усвоява липсващите му минерални вещества от храната.

Причина за издайническата функция на човешкото лице е, че то е с по-богата вегетативна инервация в сравнение с другите кожни зони. То е постоянно от­крито и изложено на всички външни влияния (светлина, въздух, метеорологични и химични въздействия).

Описаните признаци по лицето всъщност сигнализи­рат, че във вашия организъм има липса на три ва­жни минерални соли, които се грижат за здравето и добрия вид на кожата. Решават проблемите с липса на еластичност, здравина на съединител­ната тъкан и задържането на вода, които се со­чат за основните виновници за появата на ом­разната портокалова кожа. Основната Шуслерова сoл за лечение на целулит е солта на еластичната съединителна тъкан сол №1)

Бръцичите около очите подсказват, че трябва да приемате калциев флуорид (Шуслерова сол №1) тя е основен елемент на кожата и се грижи за еластичността на тъканите, костите и сухожилията. Подходяща е за профилактика и лечение освен на целулит, така и на разширени вени и стрии.

Оточността на лицето пък е свидетелство, че ви липсва натриев хлорид (Шуслеро­ва сол №8). Това е познатата ни готварска сол. Минера­лът координира водния баланс в организма и транспорта на хранителни вещества. При дефицит му възниква опас­ност от дехидратация и проблеми с метаболизма. При из­лишък се затормозява изхвърлянето на течности и се сти­га до отоци.

Бръчките около ушите и лъщящата кожа са свидетелство, че ви трябва силицея (Шуслерова сол №11). Тя пък е известна с колагенообразуващото си действие, бори се с бръчките и има мощна антицелулитна сила, защото поддържа в добра форма кръвоносните съдо­ве и така в съединителната тъкан не се задържат токси­ни и вредни вещества (не се образуват целулитни депа).

Както вече сте се досетили, с комбинацията от тези три соли се от­варя пътя към красотата и новото ви аз. Трябва да я прилагате еже­дневно, като взимате от всяка по 5 таблетки в следната последова­телност: сутрин - №1, на обяд - №8 и вечер - №11. Програмата трябва да се изпълнява минимум 4-6 седмици, като най-добрият ефект ес­тествено ще дойде в съчетание с активно движение, балансирано хранене и много добро настроение!

Вижте още:

>> Бърз справочник за избор на Шуслерова сол 
>> Комбинации за отслабване, стрии и целулит