До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Шуслерови соли при болки в гърлото

Болките в гърлото са един от често срещаните симптоми през есенно-зимния сезон. Те засягат хора от всички възрасти, но на най-голям риск са изложени децата, пушачите , страдащите от алергии и лицата с отслабена имунна система. Вирусните инфекции са основната причина за болките в гърлото, но има и редица други фактори, които могат да ги предизвикат: алергии, сух въздух, тютюнопушене, бактериални инфекции.

Болките в гърлото не са сериозен проблем, и ако се реагира навреме могат да бъдат повлияни успешно с хомеопатични средства. Важно е да запомните обаче, че ако не почувствате подобрение в рамките на няколко дни или се появят други съпътстващи симптоми като висока температура, кашлица и др. не бива да отлагате и е необходимо да се обърнете за консултация към личния си лекар.

Добър помощник в справянето с болезнените симптоми могат да ви бъдат Шуслерови соли:

Шуслерови соли при зачервено и болезнено гърло  - при тази симптоматика облекчение ще ви донесе Шуслерова сол №3, солта за първа помощ при възпаление. Вземайте по 1 таблетка на всеки час, до подобрение на симптомите.  След това в продължение на няколко дни приемайте по 2 табл. 3 пъти дневно.

При силни болки в гърлото и възпалени сливици, също и при поява на хрема включете към приема и Шуслерова сол №4. Редувайте по 1 таблетка от двете соли (№3 и №4) на всеки 30 минути.  След подобрение вземайте 3 пъти х 2 таблетки по всяка сол дневно за още няколко дни.

При поява на жълто-зеленикави, жилави секрети, ако въпреки лечението оплакванията продължават, добавете Шуслерова сол №6. Препоръчителната дозировка е редуване през 30 минути на соли №3, №4 и №6 x 1 таблетка.  Още няколко дни приемайте от трите соли х2 таблетки 3 пъти дневно.
В случай, че нямате подобрение и възпалителния процес продължава повече от 2-3 дни потърсете медицинска консултация.

За лечение на болки в гърлото и възпалени сливици може да се доверите на комплексния хомеопатичен препарат Тонзилотрен. Той бързо намалява интензивността на симптомите и значително съкращава продължителността на заболяването. Препоръчителен е з а възрастни и деца над 1 година и може да се използва по време на бременност и кърмене.
Тонзилотрен за лечение на болки в гърлото и възпалени сливици

Зачервено и болезнено гърло: Деца от 1-12г.: 1таблетка на всеки два часа до 8 таблетки на ден. Възрастни над 12г.: 1 таблетка на всеки час до 12 таблетки на ден. След острия период: 3 пъти по 1 таблетка поне 1 седмица.
Гнойно възпаление на сливиците: като съставна част от терапията 3 пъти х 1 таблетка (7-21 дни).
Хронично възпаление на сливиците: 3 пъти х 1 таблетка на ден за 2 месеца. Провеждат се 3 курса с интервали между тях 4 месеца.
Уголемени сливици: 3 пъти х 1-2 таблетки на ден за 6-8 седмици.
След премахване на сливиците: от 3-4ти ден 3 пъти х 1таблетка за 1-2 седмици.

Таблетките Тонзилотрен се оставят да се разтопят бавно в устата или се разтварят в малко вода (при малки деца). Приемат се половин час преди или след хранене.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД