Промо предложения за Коледа  

contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено

Каскадна ферментация

В продължение на хиляди години хората по целия свят постепенно разбирали, че ферментирането на определени храни по контролиран начин, повишава смилаемостта на суровата храна и я обогатява с разнообразни здравословни характеристики. Храни, като кисело мляко, кисело зеле, маслини, соев сос и мисо, днес са традиционна част от разнообразното хранене. Голяма част от тях, след процеса на ферментация съдържат специфични ензими, които не присъстват първоначално в суровия вид на храната.

Живата каскадна ферментация е уникален патентован метод за създаване на биологично активни елементи по естествен път, пресъздавайки каскадното усвояване на веществата от организма.

3 основни стъпки на каскадната ферментация:

Стъпка 1
Подбраните пресни, органични плодове, ядки и зеленчуци се нарязват на малки части и се поставят в специализирани контейнери за ферментиране – био-реактори. Към суровия 100% органичен материал се прибавят лактобацили, които използват естествените захари и въглехидрати и ги трансформират в здравословна, биологично активна млечна киселина L(+).

Стъпка 2
След около 3 седмици субстанцията се филтрира и отново се прибавят млечнокисели бактерии. Продължава ферметационният процес.

Стъпка 3
След неколкотратно филтриране и ферментиране до достигане на био-активни ензимни нива се получава високоенергиен концентрат от аминокиселини, дипептиди, трипептиди и олигопептиди, полифеноли и флавоноиди.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД