-25% на всички продукти на Avene

Победете грипа! Препоръчано от нашите фармацевти.

В аптеките се продават редица комбинирани медикаменти за лечение на симптомите на грип и настинка.
Лично ние ви препоръчваме да приемате отделни медикаменти за всеки симптом.

Ако решите да приемате комбиниран медикамент, то ви препоръчваме внимателно да се запознаете с активните съставки и да се спрете на такъв, който максимално покрива симптомите ви.

Ако допълнително вземате и други медикаменти за грип и простуда, внимателно следете да не превишавате дозата на някоя от активните съставки.

В следващата таблица сме извадили активните съставки на някои от най-често използваните медикаменти за лечение на грип и простуда, както и симптомите, към които са насочени.

Три са основните активни съставки, които се съдържат в комбинираните лекарства  за облекчаване на болката и понижаване на температурата – ацетилсалицилова киселина (позната като аспирин), парацетамол и ибупрофен.

Самостоятелно или в комбинация с витамин С, всяка от тях е достатъчна да облекчи симптомите ви като втрисане, температура, главоболие и болки в мускулите.

Ацетилсалициловата киселина не трябва да се дава на деца под 16 години, освен по съвет на лекар. Консумирането на алкохол, докато приемате ацетилсалицилова киселина, може да увеличи риска от стомашно-чревно кървене.

Парацетамолът облекчава болката и понижава телесната температура. Приемането на прекалено голямо количество парацетамол може да увреди черния дроб.

Ибупрофен принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства , които намаляват болката, високата температура и възпалението.

Хлорфенираминовият малеат облекчава хремата, отока на носната лигавица, зачервяването на очите.

Псевдоефедриновият хидрохлорид намалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища.състав на лекарства против грип и простуда


ВНИМАНИЕ: Ако нямате подобрение след първите три дни от началото на лечението, потърсете личния си лекар.

Винаги четете листовките на медикаментите, които приемате!

Не превишавайте дневната и еднократна доза!

Не давайте аспирин на деца под 15 години.