-25% на всички продукти на Avene

Хомеопатия при хранително отравяне

Arsenicum album е едно от най-често прилаганите хомеопатични лекарства при отравяне в резултат на консумиране на развалена хра­на.
Показанията за приложението му са: повръщане и/или разстройс­тво,обща отпадналост или психомоторно безпокойство. Мо­же да има (парещи) болки в стомаха или червата и жажда за чести, но малки глътки вода.

Veratrum album - при силно разстройство придружено с повръща­не и студена до ледена пот по тялото. Болният може да има жажда за ледено студена вода и да има нужда от широко отворени прозорци. Може да колабира.

Mercurius Corrosivus - (спецификум при дизентерия). Много силно разстройство. Изпражненията са зловонни, воднисти със слуз и понякога дори кръв. Може да има чувство за парене в ректума. Неп­рекъснати позиви за дефекация. Чувство, че „все нещо остава след изхождане”. Влошава се през нощта. Може да има повишено слюноотделяне.    

При хранителни отравяния е добре да се даде няколко пъти една или две лъжици разтворен в малко вода Активен въглен . Той спомага за абсорбиране на токсините и извеждането им от организма.

 

Вижте още:
 

Какво трябва да знаем за чревните инфекции?
Топлото време и неправилното съхранение на храната са причина в нея да се развиват микроорганизми, които предизвикват инфекция веднага щом навлязат в организма ни. Тези микроби са причинители на кампи­лобактериоза, салмонелоза и дизентерия. Опасните температури за храната са между 4 и 60 градуса Целзий – в този диапазон е зоната на комфорта на бактериите.

прочетете цялата статия


Лечение на диария
Диарията е често изхождане на воднисти изпражнения, което обикновено изчезва от само себе си след няколко дни, тъй като имунната система се справя с инфекцията. Най-честата причина  за диария са хранителните натравяния и неспазването на добра лична хигиена.
За облекчаване на симптомите на диария ви препоръчваме следното:
1.       Приемайте много течности.
Честото изхождане и обикновено съпътстващото диарията  повръщане, водят до дехидратация на организма. Симптомите на дехидратация са сънливост, сухота в устата и езика, незначително количество урина, стъклен поглед, липса на тургор на кожата. Особено опасна е дехидратацията при децата.

прочетете цялата статия