до -30% на продукти за женско здраве 
promotions

Прилошаване при пътуване

Когато оплакванията възникват редовно по време на всяко пътува­не, е желателно да не се яде обилно преди пътуване. Може само лес­но смилаема храна и то в малки количества. По време на пътуване главата да е килната леко назад. Сок от лимон или портокал по време на пътуването може да даде известно облекчение.

Можете да си помогнете и да облекчите напълно дискомфорта като ползвате следните хомеопатични препарати:

Cocculus indicus - обикновено най-често показано лекарство в подобни случаи. Силно гадене до повръщане с виене на свят, което се засилва особено при гледане на движещи се предмети; чувство за празнота в стомаха до колапс. Може да има и главоболие, локализирано в ти­ла.

Може да се вземе и профилактично една доза преди тръгване на път, ако човек знае, че понякога има подобни проблеми по време на пътуване.

Petroleum - прилича по симптоми на Cocculus. Има замаяност и виене на свят и гадене, което се влошава от газове, дим, както и от свеж въздух. Може да има също главоболие и повръщане.

Tabacum - често показано при пътуване по море; обикновено има много силно гадене придружено и с повръщане, студена пот, прималяване и чувство за празнота в стомаха. Влошава се от топло. Га­денето се подобрява от свеж въздух.

 

 

Дарина Вълканова

фармацевт в аптека Афиа Била гр. Бургас