contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Разширени вени

(123)
Сортирай по:
10 съвета при разширени вени

1. Движете се! Упражненията не могат да предотвратят варикозните вени, но могат да подобрят симптомите, подобрявайки циркулацията. Всяко упражнение, което включва движение с краката е подходящо. Карането на колело, разходките, изкачването на стълби са добри упражнения за краката.

2. Не стойте прави продължително време! Когато стоите прави на едно място, кръвта във вените трябва да се бори срещу гравитацията и то без помощта на мускулите на краката. Ако е възможно, правете кратки, но чести разходки или сменяйте тежестта от единия на другия крак и от време на време заставайте на пръсти.

3. Вдигайте краката си високо! Най-добре краката да се повдигат над нивото на сърцето, така че движението на кръвта да бъде подпомогнато от гравитацията. Легнете на дивана и поставете крака на облегалката, като поставите три-четири възглавници под тях.

4. Не седете твърде дълго! Смята се, че продължителното седене допринася за разширените вени, така че е изключително важно по време на дълго пътуване със самолет или с кола, или продължителен ден на стола в офиса, да се изправяте и да изпъвате краката си през определени интервали от време. Смята се, че седенето с кръстосани крака също забавя циркулацията. Обърнете внимание на стола, на който седите. Понякога седенето на стол, чиято седалка е твърде голяма за дължината на краката ви, предната й част притиска задната част на колената и ограничава кръвотока.

5. Опитайте следните упражнения, когато сте седнали или лежите, за раздвижване на кръвта
- Свивайте глезена напред и назад сякаш натискате педала на газта.
- Правете кръгове с глезените по посока на часовниковата стрелка и обратно.
- Свивайте колената, така че петите ви да се доближават максимално до задната част на бедрата.

6. Контролирайте телесното си тегло! Затлъстяването уврежда всички системи в човешкото тяло и прави човека по-малко активен. В резултат се затруднява придвижването на кръвта от краката към сърцето. Освен това кръвоносните съдове на хората с наднормено тегло носят повече кръв и налягането върху стените на съдовете е по-голямо.

7. Хранете се здравословно. Протеините и витамин С са компоненти на колагена, който участва в състава на вените и венозните клапи. Ако колагенът е пълноценен, тъканите са по-устойчиви. Балансирана диета с разнообразие от храни, включително свежи плодове и зеленчуци и пълнозърнести храни, осигурява необходимите количества ценни нутриенти. За съжаление, обаче, пълноценното хранене не може да излекува варикозните вени, а само да подсили кръвоносната система.

8. Спете с вдигнати крака. Поставянето на няколко възглавници по време на сън под краката може да облекчи хроничното подуване на глезените.
Носете удобни обувки и дрехи. Избягвайте стегнати дрехи и обувки, т.к. те действат като пристягаща лента, която затруднява движението на кръвта. Обувките с по-ниски токове изискват повече работа от мускулите на глезена и подобряват кръвотока.

9. Прикрийте синините. Ако разширените вени представляват естетичен проблем за вас и ви притесняват да покажете краката си, използвайте продукти, които покриват сините линии.

10. Внимавайте с естрогените. Оралните контрацептиви и хормонозаместващата терапия нямат директен ефект върху варикозните вени, но увеличават риска от тромби и емболи.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД