До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Инхалатори

(31)
Сортирай по:
Инхалаторите представляват апарати за аерозолна терапия, които разпръскват предписания медикамент под формата на ситни капчици мъгла. При вдишване през носа и устата капчиците проникват пълноценно до дихателните пътища, при което бързо и лесно се избягват усложнения, особено при най-малките.

Инхалатор се използва при спазми на дихателните пътища, при оток, както и при частични запушвания от секрети. Веществата, които могат да се прилагат с помощта на инхалационна терапия са най-разнообразни и включват: разширяващи дихателните пътища средства, противоалергични, слузоразмекващи и очистващи дихателните пътища, местни обезболяващи средства, вода и физиологичен разтвор, антибиотици, естествени лечебни и морски води, витамини, масла и други.

Инхалационното лечение е подходящо за приложение при всички видове заболявания на белите дробове – грип, ринофарингит, трахеит, ларингит, синузит, бронхит, бронхопневмония, абсцеси, туберкулоза, силикоза, астматичен бронхит, бронхиална астма, белодробен емфизем, хронична обструктивна белодробна болести и други.

В тази категория можете да изберете най-подходящия инхалатор за дете или за възрастен. Съществуват различни видове инхалатори, които се различават по по начина, по който превръщат разтвора в мъгла - компресорeн, ултразвуков и mesh-инхалатор. Компресорният инхалатор работи на ток и е удобно да се използва само в седнало положение. Ултразвуковият инхалатор е по-малък е и е безшумен за разлика от компресорния. А mesh-инхалаторът е безшумен, мобилен и лек, работи на ток и на батерия и може да се зарежда се с USB кабел. Този вид инхалатор превръща разтвора в мъгла с помощта на мембрана, която се задвижва от трептенето на пиезокристал. Изключително удобен е тъй като позволява да се прави инхалация и в легнало положение на детето.

За да е пълноценно лечението, е важно да изберете подходящо устройство, което да е съобразено както с възрастта на болния или на детето, така и с начина му на ползване. Например много деца се плашат от шума или пък родителят не може да ги задържи за дълго на едно място, затова добър избор на инхалатор за Вашето дете би бил безшумен, лек и компактен инхалатор, който може да се използва при всякаква позиция на тялото.

Инхалационната терапия се прилага успешно не само при лечение, а и с профилактична цел при деца и възрастни, като една от възможностите за създаване на имунитет.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД